Hírek

Német focibíró: Legalább két-három meleg játékos van minden profi csapatban

Érzékeny témára tapintott Babak Rafati focibíró, amikor a Blicknek adott interjúban a profi német labdarúgótorna, a Bundesliga játékosainak szexuális orientációjáról teregette ki a szennyest. Ugyan nevek említése nélkül, de elmondta, tapasztalata szerint igenis vannak meleg és biszexuális férfiak a Bundesliga csapataiban. Félnek előbújni, ezért inkább úgy tesznek, mintha komoly barátnőjük lenne.

Babak Rafati

A német-iráni származású, a német sportéletben közismert férfi szerint minden csapatban legalább 3-4-en vannak és az arányok a bírók között is hasonlóak. “A menedzsereik mondogatják nekik, hogy puszilgassák a csajokat itt is, ott is, főleg a kamerák előtt, de valójában nem igazán van hozzá kedvük.

A svájci magazinnak kifejtette, szerint hatalmas változást generálna, ha csapatonként ketten és a nemzeti válogatottból is hárman összefognának és sajtókonferencia keretében kiállnának, felvállalva önmagukat a széles nyilvánosság előtt is. Így nem kellene attól tartaniuk, hogy karrierjük derékba törik.

A német labdarúgás történetének eddigi legnagyobb visszhangot kiváltó coming outjára 2014-ben került sor, amikor az 52-szeres nemzeti válogatott Thomas Hitzlsperger jelentette be – öt hónappal visszavonulását követően -, hogy saját neméhez vonzódik. Történetét aztán 2014 legfontosabb előbújás-történetei közé soroltuk.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb