Színes

Nemet és nevet vált Elon Musk transznemű gyermeke

Elon Musk 18 éves gyermeke nem- és névváltoztatási dokumentumokat nyújtott be egy Los Angeles-i bíróságon. Nőként kívánja elismertetni magát és többé nem kíván semmilyen formában kapcsolatban állni a biológiai apjával – számol be a HuffPost nyomán a Telex. A jövőben így Vivian Jenna lesz a neve, tehát apja vezetéknevét elhagyja, anyja születési nevét pedig felveszi.

Vivian azért nyújtotta be a dokumentumokat, hogy a neve végre megfeleljen a nemi identitásának. A bíróság pénteken hallgatja meg, és dönthet a névváltoztatás engedélyezéséről.

 

 

A tinédzsernek van egy ikertestvére, Griffin, 2004-ben születtek. Édesanyjuk Justine Wilson kanadai író, aki 2000 és 2008 között volt Musk felesége. A házaspárnak született egy fia 2002-ben, aki hirtelen csecsemőhalál szindrómában, tízhetes korában halt meg. A párnak hármasikrei is születtek, ők most 16 évesek. Musknak két gyermeke született az énekesnő Grimestól is, akivel 2018-ban jöttek össze, de azóta az ő kapcsolatuk is véget ért.

A Tesla tulajdonos Elon Musk nem kommentálta a lánya döntését. LMBTQ-témákat egyébként sem nagyon kommentel, bár korábban volt olyan hozzászólása Twitteren, amit sokan transzfóbnak neveztek.

Abszolút támogatom a transzokat, de ezek a névmások esztétikai rémálmok”, amivel arra utalhatott, hogy az angolban a megkülönböztető névmások miatt a she/her (nő), he/him (férfi), vagy they/them (nembináris) megszólításokra is oda kell figyelni.

 

 

hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb