Hírek

Nemcsak a munkahelyéről, de az otthonából is kirúgtak egy meleg koreai férfit

Egy meleg férfinak több „támadást” is el kellett szenvednie Dél-Koreában szexuális orientációja miatt. Elvesztette munkahelyét és nem sokkal ezután az otthonát is.

Bár hivatalosan nem büntetik a melegek közti szexuális kapcsolatot és az LMBTQ közösség is egyre láthatóbbá válik, a katonaságban továbbra is börtön jár az azonos nemű kapcsolatokért, és melegnek lenni még mindig tabunak számít Dél-Koreában – írja a Pink News.

 

Szöul Pride

 

Egy húszéves férfi Kim álnéven mesélte el történetét a BBC-nek, melyben elmondta, hogy egész életében próbálta titkolni szexuális orientációját. Ez egészen addig tartott, míg egy munkatársa le nem részegedett egy céges vacsorán és leleplezte őt.

Kimet azonnal kirúgták, és az étterem tulajdonosa távozásra szólította fel, miután elmondta véleményét, miszerint a homoszexualitás bűn és az AIDS okozója. Azt is mondta Kimnek, hogy nem szeretné, ha „terjesztené a homoszexualitást” a többi dolgozó között.

Az étterem tulajdonosának fia később meglátogatta Kim édesanyját, és elmondta neki, hogy a fia meleg. Ennek következtében az asszony is távozásra szólította fel, és ezzel Kimnek nem volt hova mennie.

„Azt mondta, hogy hagyjam el a házat, és hogy nincs szüksége egy olyan fiúra, mint én. Miután kirúgott otthonról, többször is megpróbált elrabolni a templomi gyülekezetével, hogy átnevelő terápiára kényszerítsenek. Voltak alkalmak, amikor sikerült nekik, de akadtak olyan esetek is, amikor el tudtam kerülni őket.”

Egyszer még a parkban is megverték őt egy bottal, és Kim úgy hiszi, annak az esetnek a hátterében is édesanyja állhatott. Bár elmondása szerint a történtek óta párszor beszélt édesanyjával, már nem hozzák szóba szexuális orientációját.

„Még mindig nem tud olyannak elfogadni, amilyen vagyok. Még mindig azt hiszi, hogy nem helyes, ha egy férfi egy másik férfit szeret. De én nem próbálok többé ezen vitatkozni vele.”

 

Previous post

Az LMBTQ közösség felé nyitna Thaiföld

Next post

Vastüdőbe zárt múlt - Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem