Nagyvilág

Nem tetszik Kadirovnak, hogy az ENSZ közgyűlésén szóba került a homofób terror

Ramzan Kadirov

 

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Joe Biden kedden az ENSZ közgyűlésén mondott beszédében az LMBTQ emberekről is beszélt:

“Mindannyiunknak meg kell védenünk az LMBTQ személyek jogait… legyen szó akár Csecsenföldről, akár Kamerunról, akár más országról.”

 

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov nem igazán örült annak, hogy az LMBTQ-jogok kapcsán előkerült, és a közösségi médiában vágott vissza az amerikai elnöknek:

“Biden annyira abszurd kijelentést tett, amire válaszul csak annyit tehetek, hogy meghívom hozzánk, hogy a saját szemével láthassa, a Csecsen Köztársaságban nincsenek buzeránsok”

 

– számol be a posztról a Moscow Times. Kadirov itt nem állt meg, a Telegram üzenetküldő alkalmazáson gúnyolni kezdte Bident, aki szerinte “a világ legproblémásabb, legagresszívabb országát” vezeti:

“Biden, akinek országa minden muszlim államra haragszik, légibombákkal szántja fel az arab világot, és szégyenszemre vonta ki csapatait Afganisztánból, hirtelen minden ok nélkül kezdte el emlegetni a Csecsen Köztársaságot. Még ki sem hevertük számos korábbi nevetséges kijelentését és cselekedetét az Egyesült Államok elnökeként, és máris újabb furcsa és abszurd kijelentéssel örvendeztet meg bennünket”.

Kadirov korábban már többször is azt állította, hogy az Oroszországhoz tartozó Csecsenföldön egyáltalán nincsenek melegek. A hétvégi oroszországi választásokon Kadirov 99,7 százalékos győzelmével meghosszabbította 14 éve tartó uralmát.

A csecsen vezető és több társa ellen az Egyesült Államok szankciókat vezetett be az emberi jogok megsértése miatt. Kadirov évek óta tagadja, hogy hazájában melegeknek fenntartott koncentrációs táborok léteznének, vagy hogy az LMBTQ embereket titkos börtönökben kínoznák és ölnék meg. Teszi mindezt úgy, hogy saját maga bátorította a csecseneket, hogy amennyiben meleg rokonuk lenne, úgy becsületgyilkosság révén mossák le magukról a szégyent.

 

 

A leszbikus nőket is gyilkolják Csecsenföldön

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb