Lifestyle

“Nem tetszik, hogy én vagyok a meleg pasi a videóklipből”

Holden Nowell neve jó eséllyel nem mond semmit a nagyközönségnek, de elég csak annyit közölni, hogy ő volt a fűnyírós srác Carly Rae Jepsen Call Me Maybe számának videóklipjében. Így már mindenkinek megvan, ugye?

 

 

Nem véletlenül, az egykor a csapból is folyó szám óriási siker volt, hat évvel ezelőtti debütálása óta csak a YouTube-on több mint egymilliárd alkalommal játszották le. Készült belőle számtalan paródia videó, ahogy megannyi feldolgozás is. (Személyes kedvenc a Budapesten már többször is fellépő Postmodern Jukebox vintage verziója.)

A félmeztelenül fűnyírót tologató Nowell a videoklip főszereplője a kanadai énekesnő mellett, és most egy helyi adónak, az iHeartRadiónak adott interjút a klip utóéletéről. Mint kiderült, egyszerűen ráégett, hogy ő a meleg pasi a híres videóklipből, ez pedig nem tetszik neki.

A videó tényleg annyira híres, hogy az akkor 22 éves Nowell a People magazin “férfiak, akiket imádunk” listájára is felkerült 2012-ben. Az eltelt idő ellenére még ma is mindenki az akkor alakított meleg sráccal azonosítja – a sztori szerint miután az egész klip alatt utána sóvárog az énekesnő, a végén kiderül, hogy inkább az egyik gitárost hívná randira álmai lovagja.

 

 

“Ez volt az első szerep, ami miatt felismertek, és máig ezzel, csakis ezzel azonosítanak. Elég kemény ez számomra és nagyon frusztráló. Akárhová mentem, mindig én voltam a “Call Me Maybe” fickó, és egy idő után elegem volt abból, hogy ezt hallgatom folyton.”

Jepsen albumát is vele adták el jórészt, mindenhol ott volt az arca, a reklámokban tolta a fűnyírót, javította a kocsit, szó szerint többször mutatták őt, mint magát az énekesnőt.

 

 

Az egész napos forgatásért 500 dollárt, átszámítva kb. 135 ezer forintot kapott. Emellett azzal is kecsegtették, hogy részesedik majd a jogdíjakból is, ám elmondása szerint egy fillért sem kapott az elmúlt években. Belátja, hogy akkor zöldfülű volt, vastagon megfizette a tanulópénzt, mert szerinte szerződésére hivatkozva az ügynöksége tehette zsebre azt a díjat, ami neki járt volna. A klip bemutatása óta nem beszélt vele Jepsen.

“Személy szerint semmi pozitívat nem tudok mondani Carly Rae-ről. Díjakat nyert a klip miatt, de engem soha nem keresett meg. De ami történt, megtörtént. Tanultam belőle, tapasztalatot szereztem. Nagyon jó élmény volt részt venni benne, tényleg megváltoztatta az életemet.”

A most 29 éves Nowell testén azóta még több a tetoválás, és alkalmanként még most is felismerik – többnyire fiatal lányok és meleg férfiak.

 

 

Az egy kanadai kisvárosban felvett videó forgatási napján (2011. október 30.) a napsütés ellenére iszonyú hideg volt, és így kellett félmeztelenül mászkálnia. Ennél azonban jobban bántja a videó vége, ahol eredetileg meg kellett volna csókolni a gitárost.

“A tény, hogy a klip végén meleget csináltak belőlem, ez az egész… Nem tetszik, hogy úgy ismernek, hogy én vagyok a meleg fickó a Call Me Maybe videóból. Ami a csókot illeti, a forgatáson őszintén megmondtam, hogy bocs, de én nem fogok megcsókolni egy pasit, főleg nem ötszáz dolcsiért. Tényleg kényelmetlen lenne számomra egy klip miatt egy pasival csókolózni.”

Ezért inkább ő javasolta, hogy mi lenne, ha csók helyett inkább a dalszöveghez is passzoló megoldást, a telefonszám átadását választanák.

 

 

Nowell az akkori barátnője javaslatára kezdett modellkedni. Elvált szülők gyerekeként nőtt fel Kanadában, apját egy alkoholista, drogdíler szélhámosként írja le, aki ült börtönben és volt kórházban mentális problémákkal. Nowellt pár héttel érettségi előtt kicsapták a középiskolából, és akkor Kalifornia felé vette az irányt. A modellügynöksége kihasználta, nem fizették ki a munkáit, ráadásul folyton tisztességtelen ajánlatokat kapott.

“Gyakorlatilag ki akartak közvetíteni, a modellek sokak számára egyszerűen luxusprostituáltak. A “gay for pay” mozgatja a férfi modellszakmát, és bár le voltam égve, idáig nem akartam süllyedni. Mindenkinek hagyni kellene, hogy szabadon szeresse azt, akit akar, de én a nőket szeretem. Nincs az a pénz, az a hírnév, amiért olyat tennék, amit nem érzek helyesnek a lelkemben.”

 

 

Otthagyta a modellkedést, visszaköltözött Kanadába, és alkalmi munkákból élt. Volt pultos, fodrász, kertész, sőt, apja nyomdokaiba lépve még drogot is árult pár évig, és erre egyáltalán nem büszke. Le is tartóztatták végül miatta, és rács mögött töltött némi időt.

“Azt hittem, vége a világnak, de a legjobb, ami történhetett velem, hogy egy év leforgása alatt kétszer is börtönbe kerültem. Mert arra kényszerített, hogy teljesen megváltoztassam az életemet és kiszálljak abból a világból.”

Rájött, hogy a modellkedés mégsem volt annyira rossz, és egy kanadai ügynökséghez szegődve újra dolgozni kezdett. Ekkor hívták el egy meghallgatásra, ahol a Call Me Maybe szereplőjét keresték. Nem érdekelte a dolog, de úgy volt vele, hogy kell a pénz. A szerepére eredetileg tíz modell volt versenyben. Minden jelöltet egyenként hívtak be, a bizottságban ott ült az énekesnő is, és minden modellnek le kellett vennie a pólóját. Amikor Nowellre került a sor, Jepsen felkiáltott: Ó, igen! Ő az. Természetesen kidolgozott a teste. Eszméletlen!” Később a forgatás során az énekesnő barátját ki is kellett kísérni a felvétel idejére, amikor megcsókolták egymást, mert a féltékeny barát nehezen viselte a jelenetet.

 

 

A Call Me Maybe után Nowell zenélni kezdett, egy házibuliban azonban egyszer többször fejbe szúrták. Sok vért vesztett, számost öltéssel varrták össze, az eset miatt még mindig rémálmai vannak – ezután fordult a vallás és Krisztus felé, vegetáriánus lett, nem iszik alkoholt, letette a füvet, és teljesen megváltoztatta az életét.

Ami valószínűleg nem is baj, mert a közösségi médiában korábban idézett Adolf Hitlertől, az amerikai lövöldözések kapcsán összeesküvés-elméleteket osztott meg, és homofób kijelentéseket tett.

A halál közeli élmény inspirálta a június 6-án megjelent Fade Il Black című albumát, amit SixXx’Tre művésznéven adott ki rapperként, és ami a külsejét illeti, a friss képek és videók alapján mostanra sikeresen levetkőzte a Call Me Maybe szépfiújának imidzsét.

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés