Hírek

Nem támogatta a koronavírus elleni segélycsomagot a képviselő, mert az a melegeket is védi

 

Még pénteken este az amerikai képviselőház elfogadta azt a több milliárd dolláros segélycsomagot, amellyel mérsékelhetőek a koronavírus járvány gazdasági hatásai. Az intézkedések között olyan tételek szerepelnek, mint például a koronavírus-tesztek ingyenes elérhetősége, az alacsony jövedelmű 34 millió állampolgárnak ételutalványok kiosztása, adókedvezmények a cégeknek a kiadásaik fedezésére, vagy épp két hét fizetett betegszabadság azok számára, akik érintettek a járványban.

A segítséget nyújtó törvénycsomagot 363 képviselő támogatta, negyvenen azonban ellene szavaztak. Egyikük, az arizonai republikánus Andy Biggs egy rádióinterjúban pedig el is mondta, hogy mért akarta megakadályozni a segélycsomagot: azért, mert az a melegeken is segítene. Ahogy azt a konzervatív-keresztény lobbicsoport, a Family Research Council műsorában elmondta, azzal volt baja, hogy a fizetett betegszabadságot azok is igénybe vehetik, akik azonos nemű párkapcsolatban élnek.

„Először szövetségi szinten újraírták a család fogalmát, amibe belevették az elkötelezett párkapcsolat fogalmát. A gond az, hogy elég nehéz meghatározni, hogy ez micsoda, és nagyon nehéz meghatározni, hogy mi fér ebbe bele.”

Pedig a képviselő által kifogásolt törvényszakasz nagyon is világosan fogalmaz: a fizetett betegszabadságot az veheti igénybe, aki a saját, vagy a vele egy háztartásban élő partner gyermekét, vagy örökbefogadott, vagy mostohagyermekét gondozza. A törvény pedig nem tesz különbséget a különböző jogi státuszok, például a házasság vagy az élettársi – akár azonos nemű – kapcsolatok között.

Ez pedig nem tetszik Biggs-nek. Még úgy sem, hogy a most citált „elkötelezett párkapcsolat” egyáltalán nem egy új kifejezés, már 2015 óta használják gyűjtőfogalomként számos törvényben, és akkor szintén a fizetett betegszabadságokkal kapcsolatban használták elsőként.

Persze Biggs lépése annak fényében nem meglepő, hogy elkötelezett homofóbként a házassági egyenlőség bevezetésekor azt találta mondani, hogy a lépés sértés azon amerikaiak milliói számára, akik a férfi-nő házasság kizárólagosságában hisznek. Korábban Arizona állam szenátusi elnökeként támogatta a vállalkozások tulajdonosait abban, hogy vallási meggyőződésükre hivatkozva visszautasíthassák az LMBTQ személyek kiszolgálását.

 

 

Egy politikus szerint a melegek csak 42 évig élnek

 

 

hirdetés
Previous post

Harmadszor is betiltaná a melegházasságot egy kis szigetország

Next post

„A 17 éves lányunokám is tudja, hogy HIV-vel élek, és ezt a legnagyobb természetességgel kezeli”