Hírek

Nem lett világbajnok a meleg bokszoló

Szombaton késő este Terry Flanagan sikeresen megvédte könnyűsúlyú világbajnoki övét Cardiffban, amikor nyolcmenetes összecsapásban legyőzte Orlando Cruzt.

orlando-cruz

 

Cruz régóta arra készült, hogy ő lesz az első nyíltan meleg világbajnok bokszoló a világon. A Puerto Rico-i sportoló nyolcéves kora óta bokszol, Sidney-ben hazáját képviselte a 2000-es olimpián, majd a játékok után kilenc éven át nem veszített meccset. 2013-ban már közel állt a világbajnoki címhez, akkor mexikói ellenfele legyőzte. Az orlandói tömegmészárlásban négy barátját veszítette el, egy júliusi mérkőzését az áldozatoknak ajánlotta.

Mostani legyőzőjének nővére leszbikus, profi focistaként a női szuperligában játszik. A manchasteri Flanagan már csak ezért is teljesítménynek tartja, hogy Cruz a kemény sportágnak számító bokszban előbújt.

Orlando Cruz 2012-ben coming outolt, 2013-ban pedig összeházasodtak párjával, José Manuellel. Cruz példaképe a 2013-ban, 75 éve korában elhunyt ötszörös világbajnok, Emile Griffith. Az időskorában biszexuálisként előbújt legenda egész életében szenvedett az orientációját érintő durva pletykák és támadások miatt.

“Jó volt előbújni, de néha félelmetes is. Fél Puerto Ricónak nem tetszik, hogy meleg vagyok, de nem érdekel, hogy mások mit gondolnak rólam.”

Sokak számára a boksz a leginkább férfias sportnak számít, Cruz pedig a mai napig találkozik olyan félreértésekkel, hogy egy férfi nem lehet egyszerre meleg és férfias.

“Előfordul, hogy azt mondják, nahát, meleg vagy és bokszoló, hűha! Régebben rosszul esett az ilyesmi, de ma már felvilágosítom őket. Igen, meleg vagyok, de ugyanolyan férfi, mint te.”

 

In Bed with Olympic Boxer Orlando Cruz

Mattias from GayTV met openly gay Puerto Rican Olympic boxer Orlando Cruz in a hotel room in Stockholm. Watch what happened…

 

 

Previous post

Cher-babák buktatták le a betörőt

Next post

„A társadalmi egyenlővé válás sokkal lassabban történik meg, mint a jogi”