Itthon

Nem léteznek melegek egy magyar pap szerint

fotó: YouTube

 

A domonkos szerzetes és római katolikus pap, Tokodi László, aki a YouTube csatornája révén Laci atyaként is ismert, nemrég coming out videót készített. Méghozzá arról, hogy homoszexualitás nem létezik.

Laci atya állítja, hogy mindenki heteroszexuális. Mindezt arra alapozza, hogy mivel eddig nem találták meg a homoszexualitás génjét, ezért az akkor nem is létezik, így pedig a szexuális orientáció pusztán döntés kérdése. Annyi felmentést ad azonban, hogy az ördög duruzsul az érintettek fülébe, aki ráveszi őket arra, hogy a saját nemükhöz vonzódjanak.

„Ugyanúgy, ahogy Ádámhoz és Évához odalépett az Édenkertben a kígyó és megkísértette őket, odaléphet hozzánk is, és azt súghatja a fülünkbe: „Figyelj csak, te nem is vagy olyan, mint az Isten. Te más vagy. Neked még valami hiányzik, de én segítek neked, és elvezetlek a boldogságra. Segítek neked felfedezni a valódi önmagadat, csak hallgass rám, és olyan lehetsz végre, mint Isten!”

 

De ha esetleg az ördög éppen nem ért rá, akkor mások bűne, például nemi erőszak vagy pedofília (családon belül, vagy azon kívül, esetleg iskolában) is okozhatja, vagy épp az, hogy mi magunk lépünk egy rossz útra, ha például elkezdünk pornót nézni.

„Ez pedig lehetőséget biztosít arra, hogy bennünk átalakuljon mindaz, amelyet a Jóisten a teremtésben lefektetett. Az, hogy ki az ember? Mi a szexualitás? Milyen célt szolgál? És feltesszük magunknak a kérdést, hogy biztos így kell ezt csinálni? Nem lehet úgy, hogy férfi a férfival, nő a nővel?”
„Nincsenek tehát homoszexuális emberek, csak olyanok, akik azt gondolják magukról, hogy homoszexuálisok. Mindenki heteroszexuálisnak lett alkotva, ez a génjeinkben van.”

 

Laci atya videóját eddig közel 27 ezren látták, érdemes azonban figyelni az alatta lévő kommentekre is: a hatszáznál is több komment elsöprő többsége egyhangúlag elítéli ezt a középkori felfogást.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb