Hírek

Nem lehetsz homofób, ha az Airbnb-n akarsz hirdetni

A szálláshelyek online piacterén megszaporodtak a diszkriminatív hirdetők.

airbnb

 

Az Airbnb nemcsak a szállodák életét forgatja fel megjelenésével. Akik a rendszerük segítségével akarják kiadni lakásukat az utazóknak, kötelezően el kell fogadniuk a hétvégén bevezetett új közösségi irányelveket.

A szöveg kitér arra, hogy a felhasználó minden vendéget tisztelettel, elfogulatlanul és megítélés nélkül fogad, tekintet nélkül bőrszínre, vallásra, nemzetiségre, fogyatékosságra, nemre, korra, nemi identitásra, szexuális orientációra.

Azok a felhasználók, akik nem fogadják el a fentieket, azok profilját felfüggesztik és nem jelennek meg a hirdetéseik, de továbbra is böngészhetnek az oldalon. A lépés kiváltó oka, hogy folyamatosan egyre több panasz érkezik LMBT utazók elutasítása miatt, a cég ezért megpróbálja ezeknek elejét venni.

Az Airbnb már tavaly készített egy kisfilmet, amelyben LMBT párok meséltek magukról, és hogy mitől tartanak, ha külföldre indulnak.

 

Love is Welcome Here: Our #HostWithPride Film | Airbnb

As we celebrate Pride and strive for a world where we all can belong anywhere, we made this film with our friends at Molecule. We look forward to helping create a world where all love is not only accepted, but welcomed, everywhere we go.

 

Previous post

Okosszemüvegekről és emberekről

Next post

Nem kerül börtönbe a férfi, aki sósavat öntött a síkosítóba a meleg szaunában