Hírek

Nem iratkozhatnak be meleg hallgatók egy indonéz egyetemre

 

Az Universitas Andalas egyetemen beiratkozás előtt minden diáknak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy nem tagja az LMBTQ közösségnek. Az egyetem vezetője, Tafdil Husni a helyi médiában megerősítette, hogy nem fogadnak LMBTQ hallgatókat.

“Ha nem írják alá a nyilatkozatot, nem vesszük fel őket.”

Tafdil Husni szerint állami egyetemként a vallási tanításokra hivatkozva jogukban áll elutasítani a diákokat. Azt is elmondta, hogy az LMBTQ diákok rossz hatással lennének az intézményre, ezért aki megpróbálja kijátszani a szabályokat, azt “rehabilitáció” után kicsapják az egyetemről.

Indonéz jogvédők szerint az egyetem lépése alkotmányellenes. Era Purnama, a Padang Legal Aid Institute jogvédő szervezet igazgatója szerint az alkotmány diszkriminációellenes rendelkezései nem terjednek ki ugyan a nemen és az orientáción alapuló megkülönböztetésre, de az egyetem döntésével sérül a diákok egyenlő oktatáshoz való joga.

Indonéziában folyamatosan romlik az LMBTQ közösség helyzete. Tavaly októberben egy másik egyetem rektora jelentette be, hogy “speciális csapat” fog a meleg tanulókra vadászni. De akár egy közös Facebook-fotó miatt is börtönbe lehet kerülni, és tavaly erőszaktól tartva inkább titokban rendezték meg a transznemű szépségversenyt. Ha pedig mindez nem lenne elég, maga az indonéz kormány közölte, hogy nincs szükségük a tehetséges meleg fiatalokra.

 

(GayStarNews)

 

Previous post

Csecsenföldi rendőrség: Gyilkold meg a buzi fiadat, különben mi fogjuk

Next post

Video: Az osztrák győztes a színpadon kérte meg a magyar nyertes kezét