Hírek

Nem hisznek a transzneműségben az amerikai püspökök

Az Amerikai Katolikus Püspöki Konferencia (UCCB) nyílt levélben vonja kétségbe a transzneműséget.

hirdetés

 

Szép szavakba csomagolva kiállnak amellett, hogy minden emberi lényt az Úr teremtett, és mindenkit vagy nőnek vagy férfinek. Ennél fogva szerintük a nem eleve eldöntetett, az nem lehet véletlen, nem lehet tévedés vagy hibás – a nem az Úr ajándéka, és amit az Úr teremtett, az jó.

“A mai mozgalmak téves eszmét erőltetnek – hogy egy férfi lehet nő, vagy nővé válhat és viszont, ez pedig mélyen aggasztó. Ez az eszme arra kényszerít embereket, hogy az értelem ellen lázadjanak, hogy elfogadjanak valamit, ami hamis; hogy gúny tárgyává váljanak, hogy kiközösítsék és egyéb hátrány érje őket.

Aki kényelmetlennek érzi a saját nemét, vagy aki identitásában az ellenkező nemmel kíván azonosulni, az egy bonyolult valósággal szembesül, amiről érzékenyen és őszintén kell beszélni. Minden ember megérdemli, hogy meghallgassák és tisztelettel bánjanak vele – a mi felelősségünk, hogy kétségeikben vigaszt, könyörületet és őszinteséget nyújtsunk türelemmel és szeretettel.

Minden férfinek, nőnek és gyermeknek egészséget és boldogságot kívánunk. Olyan törvényi környezetet várunk, ami fenntartja a kizárólagos férfi és női nemi identitást.”

A nyílt levelet a katolikus püspökökön kívül egyéb egyházi vezetők is aláírták, mint például a lutheránus egyház, az iszlám közösség, a baptista, az anglikán vagy a görög ortodox egyház amerikai vezetői.

A levél tartalmában Ferenc pápa kijelentését követi, aki szerint a transzneműek elfogadása “rettenetes”.

 

(GayStarNews)

 

Previous post

Nyálcsorgató - Rögtön becsekkolunk ettől a pilótától

Next post

„Amint leülök megrajzolni az arcomat, másik síkra kerülök” - Interjú Kovács Józseffel, azaz Tina Coladával