Nagyvilág

Nem fizet a helyi könyvtáraknak egy polgármester, amíg el nem távolítják a “homoszexuális tartalmat”

Egy polgármester Mississippi államban visszatartja a helyi könyvtárak létfontosságú támogatását, hacsak nem veszik le a polcokról a “homoszexuális tartalmakat”.

Ridgeland város polgármestere, Gene McGee állítólag megtagadta, hogy 110 ezer dollár (35 millió forint), már jóváhagyott városi támogatást folyósítsanak a Madison Megyei Könyvtár Hálózatnak, mert dühös, hogy a könyvtárak az LMBTQ-közösségre érzékenyítő könyveket is tartanak.

Tonja Johnson, a Hálózat igazgatója a Mississippi Free Pressnek elmondta, hogy felvette a kapcsolatot McGee-vel, miután észrevette, hogy Ridgeland nem utalta az idei első negyedéves kifizetését. McGee állítólag közölte vele, hogy nem fog fizetni, mert a rendszerben olyan könyvek vannak, amelyek “ellentétesek keresztény meggyőződésével“.

Elmagyarázta, hogy ellenzi az általa “homoszexuális tartalmaknak” nevezett anyagokat a könyvtárban, hogy ez ellentétes a keresztény hitével, és hogy nem fogja kiadni a pénzt, amíg ezek a tartalmak ott vannak” – mondta Johnson.

Kifejtette azt is, hogy a könyvtári rendszer az “egész közösséget” szolgálja, és “tükrözi közösségünk sokszínűségét”. De úgy tűnik, McGee-t ez nem hatotta meg. Állítólag azt mondta Johnsonnak, hogy a könyvtárak “azt szolgálhatnak, akit akarnak, de ő csak az Urat szolgálja“.

A Mississippi Free Press szerint a McGee által visszatartott összegek a Madison Megyei Könyvtár Hálózat teljes éves költségvetésének nagyjából öt százalékát teszik ki.

A finanszírozás elvesztése hatással lenne a szolgáltatásokra, és munkahelyek megszűnéséhez vezethet.

Azt hiszem, fontos megérteni, hogy az LMBTQ-könyvek nem csak az LMBTQ-közösségnek szólnak” – mondta Johnson. “Ezek a könyvek mindannyiunknak szólnak: akár magunkat látjuk tükröződni ezekben az tartalmakban, akár azért, hogy megértést, empátiát és tiszteletet tudjunk fejleszteni valaki más iránt“.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb