Hírek

Nem büntetik többé a homoszexualitást Angolában

Helyi idő szerint tegnap délután történelmi döntést hozott Angola törvényhozása.

155 igen és 1 nem szavazat, 7 tartózkodás mellett a képviselők elfogadták a büntető törvénykönyv módosítását, amelynek értelmében többé nem büntetendő az azonos nemű párok közötti szexuális kapcsolat a délnyugat-afrikai országban.

Angola a Dél-Afrika a térképen

A büntető törvénykönyv egykori portugál gyarmatosítók által hozott szabálya 1886 óta, közel másfél évszázada volt hatályban. Az elfogadott módosításhoz csatoltak egy diszkriminációt tiltó rendelkezést is, amelynek értelmében mostantól minden angolai munkahelyen tiltos a szexuális orientáción alapuló megkülönböztetés.

Angola LMBTQ közössége már tavaly is jelentős előrelépést könyvelhetett el, amikor a hatóságok engedélyezték az első LMBTQ csoport, az Iris Angola bejegyeztetését.

Iris Angola

A jó hír ellenére meg kell említeni, hogy a világon továbbra is több, mint 70 olyan ország van, amely törvényi szinten tiltja az azonos neműek közötti szexuális kapcsolatot. Tavaly India, valamint a közép-amerikai Trinidad és Tobago hozott dekriminalizáló döntést, idén pedig Libanonban és Tunéziában várható hasonló üdvözlendő lépés.

Previous post

Elragadó videóban táncol együtt apa és fia a Jégvarázs zenéjére

Next post

Yaaas Queen! Megérkeztek a RuPaul’s Drag Race 11. évad versenyzői