Életmód

Nem bírta elviselni a homofóbiát, öngyilkos lett egy 19 éves meleg fiú

Július másodikán holtan találtak rá Avinshu Patelre India Chennai államában. Még aznap egy barátjának jelezte: mérget vett be, mert véget akar vetni életének. A fiatalember három hónappal ezelőtt költözött a térségbe, ahol egy szalonban helyezkedett el.

 

Avinshu Patel

 

Öngyilkossága előtt a 19 éves fiatalember még Facebook-bejegyzést is közzétett: “Mindenki tudja, hogy fiú vagyok. De ahogy járok, gondolkodok és beszélek olyan, mintha lány lennék. Indiában az embereknek ez nem tetszik. Kérlek, ne hibáztassátok a családomat. Segítsétek őket. Szegények. Szeretem apukámat, anyukámat és a húgomat. Köszönöm, hogy támogatnak. Nem vagyok hibás, amiért melegnek születtem.

A tragédiát követően Patel barátja az indiai sajtónak elmondta, hogy a fiú korábban soha nem említette neki, hogy bárki bántaná, zaklatná szexuális orientációja miatt. Elképzelhetőnek tartja, hogy öngyilkossága napján történt valami olyasmi, ami miatt mérget vett be.

Délután fél három körül írta, hogy az egyik haverjával plázáznak. Elmentek ebédelni. Két órával később aztán sírva hívott, hogy véget akar vetni az életének. Mondta, hogy mérget vett be, de azt nem, hogy miért, hanem egyszerűen csak lecsapta a telefont. Számtalanszor próbáltam visszahívni, de nem vette fel. Este kilenc körül aztán kitette a Facebook-posztot és a telefonját is kikapcsolta” – mesélte barátja.

Patel holttestére még aznap este rátaláltak helyiek, a rendőrség pedig nyomozást indított. Édesapja már másnap elrepült fia holttestéért, feljelentést azonban nem kívánt tenni az ügyben.

 

Previous post

Sör, fesztiválhangulat és kellemes múltidézés: Prága Pride 2019

Next post

Döntött a magyar hatóság, transzneműek is öltözhetnek népviseletbe