Hírek

Nekiment a meleg párok örökbefogadáshoz való jogának a magyar miniszterelnök-helyettes

Pénteken ért véget a III. Budapesti Demográfiai Csúcs, amelynek záróbeszédét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes adta (ugyanitt csütörtökön Kövér László, az Országgyűlés elnöke is nagyot ment). A kereszténydemokrata politikus a kormány családtámogatási intézkedéseinek méltatása után kitért az azonos nemű párok gyerekvállalására is – foglalta össze a 444.

Természetesen annyiban liberálisok vagyunk, hogy tőlünk a magánéletében mindenki azt csinál, amit akar. De két dologhoz ragaszkodunk: ne hívják házasságnak. Mindenki a szexuális formációjára olyan nyelvet talál ki, amilyet akar, de ne hívják házasságnak, mert ez egy megszentelt fogalom” – fogalmazott a politikus, majd hozzátette, hogy a Fidesz-KDNP kormány ragaszkodik hozzá, hogy meleg és leszbikus párok ne fogadhassanak gyereket örökbe, “mert a gyermekek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok igénye, hogy gyermekük lehessen.

Megerősítette: a kormány nem azért köti a házassághoz az anyagi támogatást, hogy “az állampolgárok szexuális önmegvalósítását finanszírozza, mert azt mindenki oldja meg maga,” hanem azért, mert “ez biztosítja a nemzet fennmaradását.

Semjén miniszterelnök-helyettes szerint nem elég az állam részéről az anyagi támogatás, “kulcsfontosságú a szellemi, spirituális támogatás is,” beleértve a nő, az anyaság méltóságát, és a pro life mozgalmak támogatását.

Mégpedig azért, mert ha a legkiszolgáltatottabb és jogfosztottabb kisebbség, a magzati korukat élő embertársaink jogait semmibe lehet venni, akkor onnan egy lépés a gyermekek jogainak a semmibevétele” – zárta gondolatait.

Aki kíváncsi az eredeti felvételre, it tekintheti meg:

 

 

Previous post

Egyelőre mégsem válik szülővé a berlini meleg pingvinpár

Next post

Harmadával zuhant az új HIV-diagnózisok száma Angliában