Nagyvilág

Nekiestek a vandálok a szivárványos padnak, a város szivárványzászlókkal válaszolt

Az ausztriai Bregenz központjában és a tóparti sétányon szivárványszínű padok jelképezték, hogy a város büszke a sokszínű társadalmára. A transznemű láthatóság napján, március 31-én azonban ismeretlenek mindkét padot tönkretették.

Erre válaszul a város egyértelmű jelzéssel áll ki a gyűlölet, a kirekesztés és vandalizmus ellen. Bregenz vezetése úgy döntött, szivárványzászlókkal lobogózzák fel a várost. Michael Ritsch polgármester szerint:

„A szivárványzászlók kitűzésével egyértelműen kimondjuk, hogy kiállunk a tolerania mellett. Az LMBTQ közösség társadalmunk része, és ez jó dolog.”

 

„Bevallom, Sandra Schoch alpolgármester asszony és én nem értünk egyet minden politikai kérdésben. A politikában ez a helyzet, és pontosan így is kellene lennie. De amikor a kirekesztés, a gyűlölet és a diszkrimináció elleni küzdelemről van szó, akkor összefogunk. Ez nem mindenhol magától értetődő, de számomra annál fontosabb, hogy jó munkát végezzünk egy sokszínű, biztonságos és élhető Bregenzért” – írja a polgármester a Facebookon. Sandra Schoch alpolgármester hozzátette, soha nem fogják eltűrni a homofób és transzfób vandalizmust.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb