Hírek

Neil Patrick Harris: “Miért nem beszélünk a HIV/AIDS-ről?”

Neil Patrick Harris három másik meleg színésszel karöltve vesz részt az Elizabeth Taylor AIDS Alapítvány és a GLAAD közös kampányában. 

elizabethtaylorhivaids

A szőke sztár mellett Nathan Lane, Tituss Burgess (Unbreakable Kimmy Schmidt) és Daniel Franzese (Bajos csajok) szerepelnek abban a videóban, amit fenti két alapítvány készített, hogy felhívja rá a figyelmet: a HIV/AIDS elleni harcnak még egyáltalán nincs vége.

A statisztikák szerint ugyanis az amerikai nagyvárosokban minden ötödik ember (azaz a lakosok 20%-a) HIV-fertőzött, és hiába vannak megelőző terápiák és kezelések, gyógymód sajnos továbbra sem létezik. “A HIV-fertőzöttek száma 133%-kal nőtt a fiatal meleg férfiak körében az elmúlt évtizedben” – nyilatkozta Joel Goldman, az Elizabeth Taylor AIDS Alapítvány vezetője. – “Elkeserítően hangzik, hogy a meleg férfiak egyharmada soha nem vizsgáltatta ki magát. Új módokat kell találnunk a figyelemfelhívásra, hogy megszólítsuk a közösséget, és minél több információjuk legyen arról, hogyan tudják elkerülni a fertőzést.”  

A kisfilmnek fontos része az a beszéd, amit Elizabeth Taylor mondott egy 1992-es Freddie Mercury-emlékkoncerten. A színésznő élete utolsó 25 évét a HIV/AIDS elleni harccal töltötte, hiszen ahogy a beszédében is elhangzik: “A világnak szüksége van rá, hogy élj.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb