HírekPride

Negyven éve ugyanazzal a táblával jár pride-ra a 95 éves anyuka

Negyven éve ugyanazzal a táblával jár a Pride-ra a 95 éves anyuka.

New York utcáin hosszú évek óta rendezik meg a pride felvonulásokat, és a résztvevők többsége tudja jól: egy bizonyos személy és táblája nélkül már nem is lehetne ugyanolyan az ünnepség. Éppen ezért Frances Goldin nem hagyta őket cserben és negyvenedik éve idén is kivonult szeretett lányaiért.

Frances Goldin idén 95 éves, és még most, kerekesszékében is csatlakozott a pride felvonuláshoz New Yorkban, azzal a táblával, melyet pontosan negyven éve visz magával. Bár meglátszik az idő múlása a táblán, üzenete továbbra is tisztán érthető és sajnos továbbra is aktuális: „Imádom a leszbikus lányaimat – Tartsátok őket biztonságban.”

 

Frances és lányai

 

Francis az idei pride-on

 

A New York Times beszámolója alapján az emberek évről évre odalépnek Goldint, hogy elismerésüket és csodálatukat fejezzék ki iránta. Arról nem is beszélve, hogy a fiatalabb anyukák példaképként tekintenek rá a felvonuláson. Megoszthatják egymással élményeiket és érzéseiket LMBTQ-gyermekeikről.

A felvonulásra természetesen nem egyedül megy, hanem lányaival, köztük a hetvenéves Reenie Goldinnal: „Ugyanezt a táblát hozza magával immáron negyven éve. Igazi forradalmár. Amikor először elhozta, azt mondta: túlságosan félt minket. […] Az emberek elérzékenyülnek tőle, mert annyira személyesnek gondolják ezt az üzenetet. De az anyukánk nem csupán szereti a lányait, hanem egyenesen imád minket.

Az idei New York Pride-ról, amely egyben World Pride is volt, itt írtunk részletesebben:

 

Madonnával, Lady Gagával és több millió emberrel zajlott az idei World Pride New Yorkban

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb