Hírek

Negyven év után bújt elő egy leszbikus nő, mert attól félt, ördög lakozik benne

Egy leszbikus nő őszintén mesélt konzervatív keresztény élményeiről, melyek végigkísérték fiatalkorát, beleértve az ördögűzést is, mely ahhoz vezette, hogy csupán negyvenes évei végén merített erőt előbújásához. Egészen addig ugyanis szentül hitte: az ördög lakozik benne.

A brit születésű Fiona Goodwin egy, a Guardiannak írt cikkében részletesen beszámolt arról, hogyan is született újjá tizenöt évesen a kereszténység által. Akkoriban abban reménykedett, hogy ezzel megállíthatja a szexuális töltetű érzéseket, melyeket a lányok iránt táplált. Ennek az “újjászületésnek” olyan emberek vetik alá magukat, akik tisztában vannak vele, hogy bűnt követtek el, de Isten segítségével szeretnének újjászületni.

 

Fiona Goodwin

 

Goodwin tizenkét éves volt, amikor egy cambridge-i leányiskolában tanult a hetvenes években, felfedezve társai iránt érzett vonzódását, de küzdelme önmagával akkor sem ért véget, amikor Londonba költözött, hogy ott folytassa egyetemi tanulmányait. Ekkoriban gyónta meg a templomi lelkésznek, hogy megcsókolt egy nőt. A lelkész válaszul elmondta neki, hogy bizonyára egy démon szállta meg, melyet ördögűzéssel mihamarabb el kell távolítani.

Megállás nélkül sírtam, mert négy férfi kiabált rám, de a hosszú évek szorongásai, a gyász és a magány is közrejátszhatott ebben. Olyan volt, mintha órákon keresztül tartott volna az ördögűzés.

Az elszenvedett ördögűzés azonban hasztalan volt, mivel Goodwin továbbra is vonzalmat érzett a nők iránt, és amikor befejezte Londonban egyetemi tanulmányait, eldöntötte, hogy Olaszországba költözik, ahol apácának áll. Erre mégsem került sor, mivel a Biblia utat mutatott neki, melyben rábukkant egy olyan részre, melyben belátta, hogy a való világban kell élnie. Csupán évekkel később, negyvenes évei vége felé járva bújt elő a körülötte lévőknek, amikor már Los Angelesben élt.

Az attól való félelem, hogy az ördög bennem lakozik, valamint az internalizált homofóbia tartott vissza az előbújástól egészen a negyvenes éveim végéig. Londonban tanárként dolgoztam, de minden hónapban egy hétvégére Los Angelesbe repültem a tanulmányaim miatt. Két éven keresztül olyan emberekkel voltam körülvéve, akiket nem érdekelt, hogy leszbikus vagyok-e vagy sem; az egyetlen vallás, melyben hittek a hitelesség volt.

hirdetés
Previous post

Hatalmas összeggel támogatja Elton John az afrikai HIV-szűrést

Next post

Leszbikus műsorvezető tervezte megdönteni Trump hatalmát?