Hírek

Négyszeresére nőttek a Transz lelkisegély-vonalak hívásai Trump bejelentése óta

Miután kiszivárgott a Trump kormány egyik beszélgetése miszerint a transznemű emberek nem léteznek, mivel az emberek szerinte biológiailag csak férfiak vagy nők lehetnek, a transz lelkisegély-vonalak hívásai a négyszeresére nőttek.

A Trans Lifeline az egyetlen lelkisegély-vonal transzneműeknek, amit transzneműek vezetnek. A hírek felröppenése utáni napon az átlagos telefonhívások megnégyszereződtek, előtte való napon pedig máris a kétszeresére nőttek, és több olyan ember is felkereste őket, aki eddig sohasem.

„A Trans Lifeline-nál (Transz Lelkisegély) láthatjuk, hogy a politikai viták nem egy búra alatt történnek – ezek közvetlen és azonnali hatással vannak a való életre” idézte a Trans Lifeline ügyvezető igazgatóját, Sam Ames-t az Advocate. „Mióta megtudtuk, mit is gondol Trump kormánya a transznemű emberekről, a telefonálóink száma több mint az eddigiek négyszeresére nőttek, és megduplázódtak az új hívók is, akik eddig sosem vették igénybe szolgáltatásainkat. Ezek rossz hírek, de korántsem újak.”

A felmérések szerint a hívások többsége Massachusetts-ből érkezett, ahol hamarosan arról fognak szavazni a lakosok, hogy visszavonják-e a védelmet a transznemű emberek számára a nyilvános helyeken.

„Meg van annak a következménye, ha a politika játszani kezd az egyébként is veszélyeztetett népesség polgári jogaival. De éppen az ilyen pillanatokért hoztuk létre a Trans Lifeline-vonalat. A telefonvonalunk képes a legnagyobb válság pillanatában is segítséget nyújtani, a Microgrants nevű programunk pedig segít fizetni azokért a dokumentumokért, amelyek engedélyezik a transzneműeknek, hogy biztonságban érezzék magukat a nyilvános helyeken.”

Sam Ames azt mondta, a nem transznemű embereken van a sor, hogy segítsék és támogassák azokat, akik olyan problémákkal küzdenek, amelyek egészen az öngyilkosságig hajszolnák őket.

„Üzenem a cisznemű barátainknak, hogy éreztetniük kell azokkal, akik nehézségekkel küzdenek, hogy nincsenek egyedül. Beszéljetek a cisznemű barátaitokkal azokról a dolgokról, amelyek hatással vannak az életünkre, és segítsétek azokat a transz-szervezeteket, akik azon vannak, hogy támogassák a közösségünket. Üzenem a transz-, a nemüket nem meghatározó, és az interszex családoknak – ez csupán egy csata egy sokkal hosszabb háborúban, és mi nem hagyjuk, hogy egyedül harcoljatok. Itt vagyunk nektek, és nem megyünk sehova.”

 

Trump felháborító lépéséről itt olvashatsz:

Másodjára is elkaszálták Trump transznemű katonákat diszkrimináló rendeletét

Az intézkedés miatt Caitlyn Jenner is kihátrtál Trump és republikánusok mögül:

Caitlyn Jenner többé nem támogatja Trumpot

Egy csodálatos tiltakozásról a lépés pedig itt olvashatsz:

A transz közösséget támogató zászló lobogott a World Series mérkőzésén

Previous post

Új előzetes érkezett a Kitörölt fiúhoz!

Next post

Világháborús veterán Nagy-Britannia legidősebb transz nője