Kultúra

“Nagyon meleg” lesz az Eurovízió

Tegnap este felvonultak a vörös szőnyegen a 2016-os Euróvíziós dalfesztivál résztvevői, holnap este pedig megtartják az első elődöntőt is. A versenyzők egy része “nagyon meleg” fesztivált ígér. 

Petra Mede műsorvezető és Måns Zelmerlöw, a tavalyi győztes
Petra Mede műsorvezető és Måns Zelmerlöw, a tavalyi győztes

Christopher Björkman producer, aki már a 2012-es svéd Eurovízió készítésében is részt vett, a következőket nyilatkozta: “Ha a múltkori alkalommal nagyon sok volt a meleg felhang, hát most is lesz legalább ugyannnyi. Petrát (Petra Mede, az egyik műsorvezető – a szerk.) a humora teszi igazi ikonná számunkra.”

“Nagyon sok szeretetet kaptunk a meleg közösségtől, és szeretnénk mindezt viszonozni és megköszönni a rajongásukat” – mondta az Egyesült Királyságot képviselő Joe and Jake nevű duó. Írországból Nicky Byrne-t, a Westlife fiúbanda egyik tagját köszönthetjük a színpadon; ő több másik fellépővel – például az ukrán Jamalával és a lengyel Michal Szpakkal – együtt úgy gondolja, hogy az önkifejezés és az önazonosság az igazán fontos, mindegy, hogy milyen nemű vagy szexuális orientáiójú emberről van szó.

A brit Joe és Jake
A brit Joe és Jake

Douwe Bob, a hollandok nyíltan biszexuális énekese is megszólalt a témával kapcsolatban: “Szerintem nem kellene számítania, hogy valaki meleg vagy sem. Ha szeretsz valamit, az jó dolog. Sőt, gyönyörű” – mondta Douwe, és hozzátette: “Nekem tulajdonképpen soha nem kellett előbújnom, mert mindig is nyíltan vállaltam az identitásomnak ezt a részét.”

Douew Bob, a holland szépfiú
Douwe Bob, a holland szépfiú

 

Az interjúkat a GayStarNews készítette. 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb