Hírek

A nácikhoz hasonlítja a melegeket egy ausztrál újság karikatúrája

Népszavazást terveznek Ausztráliában a házassági egyenlőségről. Eleve elhibázottnak tartják sokan a lépést, hiszen bármely kisebbségnek az azonos jogok megadása a mindenkori törvényhozás feladata, ezt nem szokás az átlagember ízlésére bízni.

Az ausztrál kampány már eddig is elég durva volt, most azonban szintet lépett. A legnagyobb példányszámú napilap, a jobboldali The Australian közölt egy karikatúrát, ami a nácikhoz hasonlítja a házassági egyenlőségért küzdőket. A képaláírás, a Waffen-SSM egy szójáték a náci fegyveres védőosztag, a Waffen-SS nevével. Jelen esetben az SSM a ‘same-sex marriage’, azaz az azonos neműek házasságát takarja.

australian_ssm

Az ízléstelen karikatúrával a napilap túllőtt a célon, világméretű felháborodást kiváltva, hiszen a náci Németország saját területén már 1933-tól, a háború során pedig a megszállt országokból is koncentrációs táborokba zárták a meleg férfiakat. Óvatos becslések szerint is 50.000 – 63.000 főt hurcoltak el, közülük többeket emberkísérleteknek vetettek alá a náci tudósok, akik keresték a gyógymódot a homoszexualitásra.

Az ausztrál kormány ragaszkodik a népszavazáshoz, miközben az ellenzék minden erejével próbálja megakadályozni a megtartását. Richard Di Natale, az egyik ellenzéki párt elnöke foglalta össze ennek okát: “- Ez a népszavazás káros, megosztó, és drága, miközben az emberi jogok kérdését soha nem szabad a közvélemény-kutatások szintjén kezelni.”

 

Previous post

Valakinek túl sok volt a meleg a "világ legmelegebb szállodájában"

Next post

Obama a melegek elleni erőszakról is beszélt az ENSZ-ben