Hírek

Műugró olimpikon outolt Venezuelában

A venezuelai Robert Páez arra bátorít mindenkit, hogy fogadja el önmagát. A 23 éves sportoló mindig is tudta magáról, hogy különbözik a többiektől – erről az OutSports-nak írt személyes hangvételű levelében.

 

A post shared by Robert Páez (@robertpaez) on

 

“Hét éves korom óta sportolok. Nagyon korán tudtam, hogy más vagyok, mint a többiek, még ha nem is tudtam pontosan, miben. Nehéz azzal szembesülni egész fiatalon, hogy ami én vagyok, az nem helyes a társadalom szemében. Azt hiszem, melegnek születtem. Ahogy idősebb lettem, egyre pontosabban tudtam, mi is ez – és ez okozta a dilemmát. Féltem, mert emiatt érdekeltek olyan dolgok, mint a tánc és a divat, amiket az én kultúrámban a nőkhöz és a melegekhez kötnek. Sok dolgot nem mertem megtenni, amit szerettem volna. 18 évesen vettem a bátorságot, és az édesanyám elé álltam. Az első olimpiai indulásom után elmondtam neki, hogy szerelmes vagyok. – Fiúba vagy lányba? -kérdezte. Az anyák érzik ezt. Édesanyám tudta. És bár sírt és fájt egy kicsit, de nagyon jól fogadta.”

Később nem volt gond a négy testvére esetében sem (egy lány és három fiú), katona édesapjának viszont félt előbújni. Ő volt az utolsó, akinek elmondta egy évvel ezelőtt, és az apja is elfogadta őt.

 

A post shared by Robert Páez (@robertpaez) on

 

Páez a 2012-es londoni és a 2016-os riói ötkarikás játékokon is indult, és reményei szerint bátoríthatja példájával az LMBTQ fiatalokat, valamint megtörheti az out sportolók stigmáját.

“Megosztom a történetemet és remélem, a homoszexualitás szó ugyanolyan hétköznapi szóvá válik, mint a heteroszexualitás. Attól, hogy melegek vagyunk, nem leszünk kevésbé férfiak vagy nők. A melegség nem betegség. Elfogadni és tisztelni önmagunkat egy nagy lépés. Az élet túl szép ahhoz, hogy rejtőzködve töltsük.”

 

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Kedvcsináló hozzánk – Ízelítő a Humen Magazin áprilisi számából

Next post

Nyálcsorgató - Az izraeli modell