Egészség

Mutasd a lábad, megmondom, ki vagy – Lábápolási kisokos

Bár szerencsére a férfiak többségének ma már nem kell felhívni a figyelmét a higiénia és a szépségápolás fontosságára, egy nagyon fontos részről mégis sokan elfeledkeznek. Tény, hogy az arcunkat, kezünket sokkal többen látják, mint a lábunkat, azonban nem szabad elfeledkezni erről a testrészünkről sem. Mivel minden nap alaposan igénybe vesszük, neki is kijár a kényeztetés. A következőkben megmutatjuk, hogyan és miért ápold a lábad!

Csak a mondás szerint nyomják azok a bizonyos súlyok a vállunkat, a valóságban, ahogy azt jól tudjuk, a lábunknak kell elbírnia az egész testünk súlyát. A mindennapos megterhelés miatt fontos, hogy kiemelt figyelemmel ápoljuk a lábunkat, és elkerüljük, hogy az edzőteremben mindenki fintorogva rohanjon el a közelünkből, ha levesszük a cipőnket.

 

 

A jól megválasztott cipő titka

A lábápolás a jól megválasztott cipővel kezdődik. Ha elegáns cipőket hordasz, vásárolj olyat, ami valódi bőrből készült. Egy igazi bőrcipőbe nem fog beleizzadni a lábad, ezzel szemben a műbőr változatokhoz rengeteg szintetikus anyagot használnak fel, amik miatt a lábbeli légáteresztése sokkal rosszabb lesz. Sportoláshoz, laza napokhoz válassz gyöngyvászonból, vagy más vékony anyagból készült edzőcipőt, ha nem szeretnéd, hogy förtelmes szag csapja meg az orrod, miután levetted a cipőd.

Nem szabad elfeledkezni a jól megválasztott zokniról sem. Mi minden esetben a száz százalék pamuttartalmúakat támogatjuk. Edzéshez már rengeteg különböző szabású és anyag-összetételű zoknit árulnak, melyeket speciálisan arra fejlesztettek ki, hogy minél jobban felszívják és elvezessék az izzadságot. Ne itt kezdd el a spórolást, inkább válaszd a picivel drágább, de higiénikusabb megoldást!

A meztelen igazság

Ideje levenni a cipőt és a zoknit, és megnézni, ami alatta van. A leggyakoribb esztétikai probléma a lábunkon a megvastagodott és megkeményedett bőr, amely elsősorban a sarkunknál jelentkezhet. Ezt egy jól megválasztott talpbetéttel ugyan valamennyire megelőzhetjük, azonban sportolás, elsősorban futás következtében szinte kivédhetetlen probléma. A száraz bőr eltüntetésében több eszköz is a segítségünkre lehet. A drogériákban kapható habkő, sarokreszelő vagy a sokkal „gyengédebb” lábradír is megoldás lehet. Fontos, hogy zuhanyzás után láss neki a munkának, amikor a bőröd már felpuhult.

 

 

A másik leggyakoribb lábprobléma a férfiak és a nők körében egyaránt a körömgomba. A körmök elszíneződése és megvastagodása a két legfőbb jele, hogy baj van. A körömgomba meleg, nedves környezetben terjed leginkább, így fokozottan ügyelj, ha gyógyfürdőben, strandon vagy edzőteremben vagy: ne használd más cipőjét vagy papucsát, és amint lehet, töröld szárazra a lábad. Ahogy már az előbb is írtuk, a megfelelő cipő és zokni kiválasztása is döntő lehet, hogy elkerüld a kényelmetlen fertőzést. A betegség legrosszabb tulajdonsága, hogy nagyon makacs és nagyon nehezen lehet tőle megszabadulni.

Sok férfit érint (például körömgomba következtében) a lábszag-probléma, amelyet szintén könnyen megoldhatunk. Nemcsak azzal, hogy csakis légáteresztő textilek mögé bújtatjuk a lábunkat, de már rengeteg szagtalanító lábspray közül válogathatunk a drogériákban és a nagyobb cipőboltokban.

Bízd a profikra!

Lehet, hogy nem hangzik annyira nehéz feladatnak a lábad megfelelő ápolása, de sokkal jobban jársz, ha profikra bízod magad. Ha azt hiszed, hogy pedikűrszalonokba csak a nők járnak, nagyot tévedsz. Sőt, nemcsak női, de férfi pedikűrösök is szép számmal vannak. Ilyen hely például a Balzac utca és a Szent István park sarkán található Royal Esztétikai és Pedikűr Szalon.

A Royal egyik legvonzóbb szolgáltatása, hogy a szalonban egyszerre mindig csak egy vendég tartózkodik, így biztos lehetsz benne, hogy diszkréten kezelnek, bármilyen lábproblémád is legyen. Itt biztosan jó kezekben leszel, ugyanis általános ápoló, asszisztens, kozmetikus és pedikűrös képzettséggel rendelkező férfi szakemberek végzik a lábápoló kezeléseket, sőt a szőrtelenítést is.

 

 

A Royal Esztétikai és Pedikűr Szalonban ugyanis nemcsak a lábad kényeztetésével és szépítésével foglalkoznak, hanem szőrtelenítést is vállalnak. A vaxot 37-39 fokra melegítik fel, az intim területek esetében ennél picit magasabb hőfokra, 40-42 fokra kell számítanod. Bár lehet, hogy a számoktól máris kivert a víz, ne feledd, hogy egy gyógyfürdőben is legalább ilyen hőfokot bír ki a tested. Ráadásul a szőrtelenítést megelőző és követő kezelések kellőképpen megnyugtatják a bőrt, ezért nem kell félned a szőrtüszőgyulladástól sem.

Nem elhanyagolható az sem, hogy a Royal Esztétikai és Pedikűr Szalonban kiemelten ügyelnek a tisztaságra: minden beavatkozásnál steril vagy fertőtlenített eszközt használnak. A diagnosztizálás után általában kombinált, azaz kézi és gépi kezeléssel is orvosolják a problémát, legyen szó tyúkszemről, dupla körömről vagy bőrkeményedésről. Bővebb információért és időpont-foglalásért keresd fel a www.royal-szalon.hu honlapot!

Tegdes Péter

 

 

Previous post

Homofób spanyol pártot kísérthet az általuk kreált meleg szellem

Next post

"Melegpropaganda" miatt cenzúrázták az oroszok a Bosszúállók: Végítéletet