Kultúra

Musical a Queen dalaiból – Stéphanie Schlesser előadásában

A Queen dalaiből készült musical, a We Will Rock You budapesti bemutatója lesz ezen a hétvégén. A 2002-ben bemutatott darab igazi világsiker, aminek évek óta tervezik a filmes feldolgozását. A magyar bemutató kapcsán ismerkedjünk meg Stéphanie Schlesserrel, aki különleges feladat előtt áll.

 

 

A francia énekesnő ugyanis nem tud magyarul, de a producernek annyira megtetszett a hangja, hogy a rendezővel együtt kiválasztották a darabra. Stephanie egy magyar-francia tanár segítségével tanulta meg a szerepet. Nagyon szereti Budapestet, és talán épp emiatt is vállalkozott erre a nem mindennapi kihívásra, hogy egy számára sokat hallott, de idegen nyelven adja elő egy ennyire közismert darab főszerepét.

Az énekesnő 23 éves, Belgiumban született, édesanyja magyar, édesapja luxemburgi származású. Már nagyon fiatalon főszerepeket kapott gyermekmusicalekben. 18 évesen költözött Párizsba, amikor felvételt nyert az exkluzív Nemzetközi Musical Akadémiára, ahol évfolyamelsőként diplomázott. Jelenleg két szerződés között énektanárként is dolgozik az Akadémián.

A diploma megszerzése után azonnal leszerződtették a “Párizsi Notre-Dame” című francia musical ázsiai turnéjára “Fleur de Lys” szerepére. A féléves turné alatt közel 100-szor játszotta ezt a szerepet, és bejárta Dél-Koreát, Tajvant és Libanont. A következő felkérés a “Rómeó és Júlia” musical volt, amelyben “Júliát” játszotta ismét Dél-Koreában és Kínában. Párizsba visszatérve a “Madiba” című, Nelson Mandela életéről szóló musicalben lépett fel, majd egy Saint-Tropez-i látványshow-ban táncolt és énekelt.

 

 

Ezután a “Jégkirálynő” című Disney musical főszerepét, “Annát” játszotta Martinique szigetén, majd Guadeloupe szigetén az “Oroszlánkirály” és az “Apáca-show” musicalekben lépett színpadra. Amikor nem járja éppen a világot valamelyik előadással, akkor a Broadway Band nevű belga pop-rock együttes énekeseként lép fel, valamint brüsszeli és párizsi fotósoknak modellkedik. Ő több Disney rajzfilm francia nyelvű énekhangja is.

A magyar közönségnek 2015-ben mutatkozott be először, amikor Szakál Attila koreográfus felkérte, hogy a “Sing Sing Sing” című musicalben lépjen fel Székesfehérváron. Idén júniusban Pataki András, a Soproni Színház igazgatója kérésére, Stéphanie az”Aida” című Elton John musical címszerepét játszotta el nagysikerrel a Fertőrákosi Barlangszínházban. Az Aida sikere további lehetőségeket hozott, és a jászberényi Malomszínházban tartott önálló estet “Zenés önéletrajz” címmel.

A legújabb kihívás Stéphanie számára a “We will rock you” című Queen-dalokból álló musical budapesti ősbemutatójának női főszerepe Budapesten. December elején Székesfehérváron szimfonikus zenekar kíséretében filmzenéket fog énekelni kiemelkedő magyar művészek társaságában, 2018-ban ismét műsorra lesz tűzve a “We will rock you” és az “Aida” is.

 

 

hirdetés
Previous post

Jogellenes volt a pécsi leszbikus nő örökbefogadási kérelmének elutasítása

Next post

Ismerd meg a HIV-státuszod!