Gasztronómia

Műhelyekről és Kolbászokról

Egy tálba tegyél egy adag házias érzést (nagyi-made), kreativitást, és tehetséget. A végeredményt tálald egy menő partin és tádááám: elkészült a Lakatos Műhelyed. A napokban nyitott meg Lakatos Márk bisztrója Lakatos Műhely néven. A Belvárosi Piacon található kolbászozó megnyitója fergetegesre sikerült és nem csak a programok miatt…

lakatosmark_szemelyzet

Aki szereti a street foodot az nagy valószínűséggel kipróbált már egy-két helyet. Ezzel én is így vagyok, úgyhogy kíváncsian mentem el a Lakatos Műhely megnyitójára; vajon mit sikerült kihozni az amúgy teljesen egyszerű és klasszikus ételekből. Nem csalódtam. Legalábbis nem negatívan. Saját készítésű paprikás kolbász, narancsos-oregánós kolbász, áfonyás mustár, kolbászzsíron pirított kenyéren. Annyit mondtam: wow! Viszont ez a „wow” egyáltalán nem meglepő, ha belegondolunk, hogy Márk már pár évesen belecsöppent a gasztronómia világába. Nagyszülei révén rengeteg tapasztalattal gazdagodott és mivel később bejárta a világot, sikerült egy olyan átfogó tudásra is szert tennie, amellyel már szinte lehetetlen, hogy mellényúljon a konyhában.

kolbaszok_2

 

Tegyük hozzá, Lakatos Márkot, mint mérföldkövet ismerik a divat világában. Ebből pedig adott, hogy igényes kreatív, gyorsan reagál a változó trendekre és megfelelően alkalmazza azokat. Tehát mi következik ezekből a tényezőkből? Az, hogy az étterem stílusos, egyszerre modern és régi, befigyel a piros KitchenAid, meg a fonott kosárka is, az ételekkel ugyanez a helyzet; tradicionális, de ugyanakkor modern, egy jókora csavarral (magas labda volt, tudom) bennük. A felhozatal glutén- és laktózmentes, így mindenki talál valami finomat, ami számára nyerő.

hideg_tokfozelekandaluz_gazpacho

Tóth Zoltán

Fotók: Lakatos Műhely

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb