Hírek

Mostohaapja kínzott és ölt meg egy 10 éves meleg kisfiút

Június huszadikán, alig 10 esztendősen hunyt el az amerikai Anthony Avalos, miután orvosai közel 24 órán keresztül küzdöttek az életéért. A mentőket édesanyja értesítette egy nappal korábban Kalifornia állam Lancaster városából azt állítva, hogy a fiú legurult a lépcsőn.

 

Anthony Avalos

 

Ezzel szemben az igazságügyi orvosszakértő zúzódásokat, égési és számos fejsérülést állapított meg az alultáplált gyereknél, amely alapos indok volt a nyomozás elindítására. Az elhunyt fiú édesanyja és mostohaapja tagadta a bántalmazást, nyolc éves kishúga azonban részletes beszámolót adott a tragédiát megelőző napokról.

Egyik nap felébredt és olyan furcsán viselkedett. Anya mondta neki, hogy elmennek a kórházba, de Anthony csak szeretett volna kicsit visszaaludni. Úgyhogy Anya hagyta és amikor ébresztette volna, már nem lélegzett” – idézte vissza a lány. Elmondása szerint előző este a mostohaapjuk, Kareem legalább tízszer megemelte a hónaljánál fogva a fiút és a fejére dobta.

A nyomozást vezető ügyész, Jonathan Hatami elmondta, hogy az égési sérülések nagy valószínűség szerint a bőrén elnyomott cigarettacsikkekből származnak. Ezen kívül az oldalán, a csípőjén, a karján és a lábfején is számos seb éktelenkedett. Feltételezhető, hogy a szülők rendszeresen verték – válogatott eszközökkel – a védekezni képtelen kisfiút.

Előfordult továbbá, hogy rizsre térdepeltették, vagy könyveket kellett tartania órakon keresztül. Máskor napokra a szobájába zárták víz és élelem nélkül, amely az alultápláltságot okozta.

 

 

A 8 éves kislány elmondta, hogy a fiúnak mindezt azért kellett elviselnie, mert egy nap elmondta a szüleinek, hogy úgy érzi, a fiúk tetszenek neki.

Hozzá kell tenni, hogy a szülők nemcsak Anthony-t, de húgát és bátyját is mostoha körülmények között tartották. Ételt – mondván hogy rosszak voltak – alig kaptak és a fürdőszobába sem engedték ki őket, így rendszeresen a saját vizeletükben és ürülékükben kellett aludniuk.

A gyermekfelügyelet a tragédiát megelőző hónapokban 16 telefonhívást kapott iskolai oktatóktóktól, szomszédoktól a gyerekek állapota miatt, azonban intézkedés nem történt. Anthony életébe került, hogy valami történjen. A szülők jelenleg szándékos emberölés vádjával állnak bíróság előtt.

Sajnos tavaly egy hasonló tragédia már bekövetkezett az Egyesült Államokban. Akkor egy 8 éves, szülei által melegnek gondolt fiú volt az áldozat.

Életével fizet bűnéért a barátnője 8 éves, melegnek hitt kisfiát halálba kínzó férfi

Previous post

Megváltoztatta az LGBT mozaikszót egy angol város

Next post

Gyerünk a színházba!