Nagyvilág

Mostantól transz férfiak is versenyezhetnek a Mr Gay World világversenyen

Az évente megrendezett, meleg férfiaknak szóló nemzetközi Mr Gay World verseny szervezői úgy döntöttek, a jelentkezés mostantól „mindenki előtt nyitva áll, aki férfiként azonosítja magát.

Fontos, hogy az új szabályok nemcsak a nemzetközi döntőre érvényesek, hanem minden országos megmérettetésre is. A bejelentésre azután került sor, hogy a brit Chiyo Gomes első transz férfiként elindult a Mr Gay England 2020 versenyen.

Gomeszt, aki rögtön az első transznemű döntős is lett a Mr Gay England történetében, transzellenes aktivisták többször is támadták, amiért indult a versenyen. Reakciójukban a verseny szervezői azt mondták, hogy „büszkék arra, hogy minden meleg férfit szívesen látnak, aki versenybe száll a nemzeti címért.

 

 

A 2016-ban alapított Mr Gay England zsűrije a döntőbe jutott versenyzőket a fürdőruhától az elegáns ruháig számos szempont alapján értékeli, valamint fontos a közönségszavazás és a szimpátiaszavazás is – utóbbi keretében a versenyzők egymásra szavaznak.

A döntősöket az alapján is értékelik, hogy mennyi pénzt gyűjtenek két jótékonysági szervezet – a Charlie és Carter Alapítvány az életet korlátozó betegségben szenvedő, súlyosan beteg gyermekek számára, valamint a The Northern Pride Health Zone mentális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezet – számára.

 

 

A My Gay World idén virtuális versenyként tér vissza. A tavalyit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

A 2021-es versenyt idén októberben négy hétvégén keresztül rendezik meg, és élőben közvetítik YouTube-on. Az indulók előre felvették anyagaikat.

Az online verseny megrendezéséről szóló döntés nem volt könnyű, mivel az éves esemény lényege, hogy a döntő előtti héten az országukat képviselő indulók összejönnek” – nyilatkozta Eric Butter, a Mr Gay World elnöke a Star Observernek.

Magyarországot 2019-ben Pusztai Olivér képviselte a Mr Gay World döntőjében, ahol fantasztikus, dobogós helyet ért el.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin