Hírek

Mostantól bárki viselhet szoknyát Anglia egyik legrangosabb magániskolájában

A The Times magazinnak adott interjúban Richard Maloney, az Uppingham School vezető tanára elmondta, iskolájukban – ahol az éves tandíj összege eléri a 36 ezer fontot, átszámítva 13 millió forintot – a tantestület döntése értelmében mostantól bárki hordhat szoknyát.

Nem szeretnék egyik nem kiváltságává sem tenni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a fiúk ugyanúgy beülhetnek majd szoknyában az iskolapadba, ha abban érzik komfortosan magukat.

“Bízom benne, ha egy diák odajön hozzánk és azt mondja “ez vagyok én, így kívánom kifejezni magamat és ezt meg ezt a ruhát szeretném hordani”, akkor mi azt jóváhagyhatjuk” – nyilatkozta Maloney. Az Uppingham magániskola e döntéssel csatlakozik egy sor nagy presztízsű nem állami brit oktatási intézményhez, ahol törekednek arra, hogy a diákok egyenruhájában ne legyen nem szerinti megkülönböztetés. Sokféle megoldás létezik, volt, ahol épp az ellenkező döntés született és betiltották a szoknya viselését, máshol a színeket egységesítették.

Túl régóta skatulyázzuk be az embereket. A rózsaszín a lányok, a kék a fiúk színe… Ez így ebben a formában egyre problémásabb. Remélem a mienkéhez hasonló döntések segítik az iskolákat” – tette hozzá a tanár.

Previous post

Képzőművészeti kánaán – Itt a 3. Budapest Art Week

Next post

Leszbikus párt ad össze legújabb videoklipjében Kesha