Hírek

Mostantól Ausztráliában meleg párok is láthatók a jelzőlámpákon!

Egy év telt el mióta Ausztráliában legalizálták a melegházasságot, ezt ünnepelve pedig az ország fővárosában több helyen is azonos nemű párok villognak a jelzőlámpákon.

Canberrában a sokszínűséget szeretnék ünnepelni a lámpákkal. Itt volt a legmagasabb azon szavazatok száma, amelyek a melegházasság legalizálása mellett döntöttek, egy évvel ezelőtt – írja a LADbible.

Sajnos azonban a kreatív lámpák nem nyerték el mindenki tetszését. Ray Hadley, műsorvezető például igazságtalannak találta, hogy csakis az azonos nemű párokat állították rivaldafénybe, és ennek hangot is adott saját rádió műsorában.

„Akkor már miért nem adunk egy esélyt a nudistáknak is? Miért nincsenek meztelen ábráink? […] Ha már PC-k vagyunk, akkor mindenkit figyelembe kell vennünk.”

A Városmegújító Hatóság elnöke azonban nem értett vele egyet. Elmondása szerint olyan helyet kell létrehozniuk, ahol az emberek szabadon ünnepelhetnek vagy tiltakozhatnak. Elvégre ezért vannak a városközpontok, és fontos, hogy az embereknek lehetősége legyen kötődni a helyhez, ahol élnek.

Ausztrália egyébként már korábban is megmutatta, mennyire fontos neki az egyenjogúság, ezért egy évvel ezelőtt Melbourne-ben nőket ábrázoló közlekedési lámpákat készítettek, 2017 végén pedog felavatták a szivárványszínű körforgalmat is.

Az azonos nemű párok ábráit pedig olyan városok is felhasználták jelzőlámpáikhoz, mint Bécs, Brüsszel vagy Madrid.

Nemrég egy parkkal is megemlékeztek az országban a szavazásról:

A melegházassról szóló szavazásról neveznek el egy parkot Sydney-ben

Bár nemrég pedig arról indult kezdeményezés, hogy a templomok területén ne lehessen melegházasságot tartani és… jógázni:

Ausztráliában kitiltanák a meleg esküvőket és a jógát a templomok területéről

Previous post

Shawn Mendes végre elárulta, meleg-e!

Next post

Az elit katolikus iskola nyilvános rendezvényén coming outolt egy diák