Itthon

Most Te is támogathatod a vidéki LMBTQ-programok megvalósulását

Adj a szolidaritásra! néven indította el közösségi adománygyűjtését a Budapest Pride. A szervezet Szolidaritási Alapjának célja, hogy vidéki LMBTQ szervezetek és kezdeményezések programjainak finanszírozásához járuljon hozzá. “…mert a szabadságra és a szeretetre nem csak Budapesten van szükség, hanem az egész országban!” – olvasható az adjukossze.hu oldalon elérhető felhívásban.

Az idei kampányban 800 ezer forint összegyűjtése a cél, amelynek kétharmada – e cikk írásakor egész pontosan 67 százaléka – már meg is valósult. A nemes cél többféle címletben támogatható. Lehet egyéni összeget is megadni, míg az előre beállítottak jó példákat adnak rá, mire elég az adott összeg. “2.500 Ft – Ebből már tudunk szórólapot nyomtatni egy rendezvényhez“, vagy “10.000 Ft – Két résztvevő utazhat el egy rendezvényre“.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

 

A Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány ötödik éve szervez gyűjtést a Szolidaritási Alap keretében, amivel a fővároson kívüli, alulról jövő edukációsés közösségépítő LMBTQ programokat támogatja. “A szabadság, a biztonság, a boldog és félelem nélküli élet nem csak a fővárosi LMBTQ emberek követelése” – olvasható a leírásban. Az összegyűlt összeget a tavalyi évhez hasonlóan pályázati úton osztják szét vidéki szervezetek és kezdeményezések között, hogy ők is saját programmal tudjanak csatlakozni a 2022-es Budapest Pride Fesztiválhoz.

Tavaly az összegyűlt adományokból debreceni, kecskeméti, miskolci és pécsi programokat szerveztek meg a nyertes pályázók. A részletes beszámoló a támogatott programokról megtalálható a Budapest Pride honlapján. 2021-ben pedig Pécsett a Budapest Pride anyagi és szakmai támogatásával szervezte meg a Diverse Youth Network helyi ifjúsági emberi jogi szervezet Magyarország első vidéki Pride felvonulását.

A támogatásodra most nagyobb szükség van, mint valaha.

2020 óta egyre gyakrabban kerülnek az LMBTQ emberek a kormányzati gyűlöletpropaganda és homofób, transzfób törvénykezés célkeresztjébe. Legnehezebb helyzetben az LMBTQ közösség vidéki tagjai vannak, akiknek sokszor elszigetelten, támogató és elfogadó közeg nélkül kell átvészelniük a gyűlöletkampányokat. Ezért minden eddiginél fontosabb, hogy lehetőségeket, forrásokat és támogatást biztosítsunk közösségünk sérülékenyebb tagjai számára, hogy ne csak a budapestiek kiváltsága legyen a szabad és biztonságos élet, a támogató közösségekhez tartozás, az LMBTQ közösségi programok és a jogainkért való felvonulás.

A segítségeddel a vidéken élő LMBTQ emberek is hozzáférhetnek színes, befogadó közösségépítő programokhoz, amik segítik őket az önismeretben és önelfogadásban, láthatóságot biztosítanak a helyi közösségeknek, és erősítik a szervezetek közötti kapcsolatokat.

olvasható a felhívásban.

A Budapest Pride Szolidaritási Alapja ide kattintva támogatható.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb