Hírek

Most már a Marvel és a Disney is bojkottal fenyegeti Georgia államot

A Marvel és a Disney is bejelentette, hogyha Nathan Deal, Georgia állam kormányzója aláírja a “lelkészt védő törvényként” elhíresült tervezetet, akkor máshová költöztetik a vállalatukat.

Frozen_640x345_acf_cropped-1
A Disney és a Marvel is azt üzeni: Let it go!

Az erősen LMBT-emberek ellen irányuló, HB 757, ismertebb nevén “lelkészt védő törvény” jelenleg arra vár, hogy Georgia kormányzója aláírja. A törvénytervezet több változtatás után jutott el Natha Deal asztalára: először csak arra irányult, hogy megvédje azon lelkipásztorokat, akik megtagadják az azonos nemű párok esketését. Később került bele egy kiegészítés, ami alapján a munkáltatók diszkriminálhatják az LMBT-embereket.

Emberi jogokkal foglalkozó szervezetek szerint a törvény alapján akár a kórházak is megtagadhatnak beavatkozásokat rassz, vallás, szexuális orientáció vagy gender alapján.

A Marvel és a Disney nem az első nagyvállalat, amely ultimátumot adott az államnak. Előzőleg az NFL és a CEO is felszólította a kormányzót, ne írja alá a törvénytervezetet. Az NFL a Superbowl közvetítési engedély elvesztésével, míg a CEO és más vállalatok az államból való kivonulással fenyegették Dealt.

ATLANTA, GA - FEBRUARY 11: Georgia Gov. Nathan Deal answers questions from the media during a news conference at the Capitol building on February 11, 2014 in Atlanta, Georgia. An ice storm warning has been issued for the area through Thursday, with storms tonight expected to result in heavy ice accumulation. Widespread power outages are expected around Atlanta. (Photo by Davis Turner/Getty Images)

“A Disney és a Marvel befogadó cégek. És bár remek élményeink vannak a Georgiában való forgatásokról, viszont ha bármilyen diszkriminatív törvényt elfogadnak, sajnos máshová kell mennünk”  – mondta a napokban a Disney egyik szóvivője.

Nathan Deal kormányzó korábban azt mondta, ellene van annak, hogy aláírja a tervezetet. “A mi hitünk nem olyan, ami azt mondja, diszkriminálnunk kell másokat” – jelentette ki Deal. – “Az Új Testamentum is azt tanítja, hogy Jézus kinyújtotta a kezét a számkivetettek felé.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb