Hírek

Most akkor mennyire meleg az állatvilág?

Sok ember megkérdőjelezi, vajon az állatvilágban is beszélhetünk-e LMB (leszbikus, meleg, biszexuális) közösségről. A válasz: igen.

Egyesek úgy gondolják, az LMBTQ emberek maguk választják útjukat, vagy a társadalom tette őket ilyenné. Ilyenkor érdemes lenne elgondolkodni: vajon az állatokat melyik televíziós műsor vagy közösség tette meleggé?

A homoszexualitás jelen van a madaraktól kezdve egészen az emlősökig és hüllőkig. Ilyenek a pingvinek, oroszlánok, denevérek, madarak, delfinek, elefántok és még sok más állat is.

Mindenki emlékezhet például arra a két hím pingvinre, akik kikeltettek egy fiókát, ezzel is bebizonyítva, hogy az állatvilágban sincs feltétlenül szükség különböző nemű szülőre.

Kikelt a meleg pingvinpár fiókája – Humen Online

A Sea Life Sydney Akvárium október 26-án adta a világ tudtára, hogy a szamárpingvinpár, mely örökbefogadott egy tojást, kikeltette fiókáját. Sphen és Magic kicsinyét egyelőre Sphengicnek nevezték el a gondozók apukái után, aki október 19-én jött a világra. A fióka, akinek végleges nevéről két hónap múlva döntenek, amikor már tudni fogják a nemét, 91 grammal …

A pingvinek általában egy életre választanak párt, a homoszexualitást pedig már 1911-ben megfigyelték közöttük, ám a tudósok ezt titokban tartották a nagyközönség előtt, mivel túlságosan sokkolónak találták, és csak 101 évvel később, 2012-ben osztották meg a világgal.

A fekete hattyúk többségéről szintúgy már korábban is megállapították, hogy akadnak közöttük, akik meleg párkapcsolatokban élnek. Hasonlóképpen a pingvinekhez, gyakran ők is magukhoz vesznek egy-egy tojást, és két hím neveli fel. De nem csak egymással alkothatnak egy párt, hiszen a fekete hattyúk másfajta madaraknak is udvarolnak, ahogyan azt Henry is tette, amikor találkozott Thomasszal, a libával. A madárpár 18 évet töltött együtt boldogságban, ám a végén Henry elhagyta Thomas-t egy nőstény hattyúért. A happy end azonban nem maradt el, hiszen Thomas túltette magát a szívfájdalmon, és csatlakozott a párhoz.

Szobrot emelhetnek Thomas-nak, a biszexuális lúdnak és hím szerelmének – Humen Online

Idén februárban nemcsak a Wellingtoni Madárrehabilitációs Park munkatársai, de az egész világ Thomas-t gyászolta. Ő és párja, Henry közel harminc évig éltek együtt. Henry-ről a Waikanae madárpark gondozói kezdetben azt hitték nőstény, de miután jó ideig nem jöttek világra fiókák, gyanakodni kezdtek és bebizonyosodott, hogy azonos nemű párral van dolguk.

Csakúgy, mint a fekete hattyúk, a denevérek sem igazán válogatnak, amikor a párkapcsolatra kerül a sor, és a denevérfajok közül bármelyikkel és bármilyen neművel szívesen kapcsolatba lépnek.

Ahogyan az előző példákból is láthatjuk, leszbikus kapcsolatokra kevesebb példát találtak a kutatók, és ezt leginkább az oroszlánoknál figyelhették meg, ahol a hímek is sokszor intimebb viszonyba is kerülhetnek egymással.

Három hím oroszlán orgiájába futottak bele egy szafari park látogatói – Humen Online

Nem mindennapi élményben volt része annak a brit családnak, akik hétvégi kikapcsolódásként ellátogattak a Birminghamtől nem messze található West Midlands Safari Parkba. A 27 éves Danielle Harvey, férje és három gyereke dzsipbe ültek, majd a nap során egyszer csak három hím oroszlán közelében, alig tíz méterre tőlük lassítottak le.

A homoszexualitás az egész természetben megfigyelhető, és ebből is láthatjuk, hogy nem csak az embereknél találkozhatunk vele. Itt csak pár állatfaj lett felsorolva, de tudnunk kell, hogy több száz fajról is szó lehet, akik azonos nemű társukkal alkotnak egy párt. 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb