Hírek

Most akkor mennyire meleg az állatvilág?

Sok ember megkérdőjelezi, vajon az állatvilágban is beszélhetünk-e LMB (leszbikus, meleg, biszexuális) közösségről. A válasz: igen.

Egyesek úgy gondolják, az LMBTQ emberek maguk választják útjukat, vagy a társadalom tette őket ilyenné. Ilyenkor érdemes lenne elgondolkodni: vajon az állatokat melyik televíziós műsor vagy közösség tette meleggé?

A homoszexualitás jelen van a madaraktól kezdve egészen az emlősökig és hüllőkig. Ilyenek a pingvinek, oroszlánok, denevérek, madarak, delfinek, elefántok és még sok más állat is.

Mindenki emlékezhet például arra a két hím pingvinre, akik kikeltettek egy fiókát, ezzel is bebizonyítva, hogy az állatvilágban sincs feltétlenül szükség különböző nemű szülőre.

Kikelt a meleg pingvinpár fiókája

A pingvinek általában egy életre választanak párt, a homoszexualitást pedig már 1911-ben megfigyelték közöttük, ám a tudósok ezt titokban tartották a nagyközönség előtt, mivel túlságosan sokkolónak találták, és csak 101 évvel később, 2012-ben osztották meg a világgal.

A fekete hattyúk többségéről szintúgy már korábban is megállapították, hogy akadnak közöttük, akik meleg párkapcsolatokban élnek. Hasonlóképpen a pingvinekhez, gyakran ők is magukhoz vesznek egy-egy tojást, és két hím neveli fel. De nem csak egymással alkothatnak egy párt, hiszen a fekete hattyúk másfajta madaraknak is udvarolnak, ahogyan azt Henry is tette, amikor találkozott Thomasszal, a libával. A madárpár 18 évet töltött együtt boldogságban, ám a végén Henry elhagyta Thomas-t egy nőstény hattyúért. A happy end azonban nem maradt el, hiszen Thomas túltette magát a szívfájdalmon, és csatlakozott a párhoz.

Szobrot emelhetnek Thomas-nak, a biszexuális lúdnak és hím szerelmének

Csakúgy, mint a fekete hattyúk, a denevérek sem igazán válogatnak, amikor a párkapcsolatra kerül a sor, és a denevérfajok közül bármelyikkel és bármilyen neművel szívesen kapcsolatba lépnek.

Ahogyan az előző példákból is láthatjuk, leszbikus kapcsolatokra kevesebb példát találtak a kutatók, és ezt leginkább az oroszlánoknál figyelhették meg, ahol a hímek is sokszor intimebb viszonyba is kerülhetnek egymással.

Három hím oroszlán orgiájába futottak bele egy szafari park látogatói

A homoszexualitás az egész természetben megfigyelhető, és ebből is láthatjuk, hogy nem csak az embereknél találkozhatunk vele. Itt csak pár állatfaj lett felsorolva, de tudnunk kell, hogy több száz fajról is szó lehet, akik azonos nemű társukkal alkotnak egy párt. 

Previous post

Buda sem maradhat ki a jóból: megnyílt a Spíler Buda

Next post

Reality sorozatot indít a transz fiúkból álló banda