Lifestyle

Monogám párkapcsolatot és házasságot akar a fiatal melegek nagy része

Lanz Lowen és Blake Spears 36 éve élnek boldog nyitott párkapcsolatban és pár hónappal ezelőtt elfogta őket a kíváncsiság: vajon hogyan vélekednek a fiatalabb generációk (ez esetben a 18 és 39 év közöttiek) manapság a monogámiáról és a házasságról? Vágynak rá? Vagy egyszerűen csak élvezik a felhőtlen szabadságot és szingli életet? Kutatási felhívásukra több ezer meleg férfi reagált szerte a világon és az eredmények érdekes képet mutatnak.

42 százalék volt egyedülálló és 58 százalék élt párkapcsolatban a kitöltés idején. Utóbbiak közül 632-en monogámként, 152-en inkább monogámként (az már változó, hogy ez alatt ki mit ért…), 48-an pedig nyitottként jellemezték párkapcsolatukat. Az összes megkérdezett 92 százaléka állította, élete egy pontján szeretne megházasodni, 90 százalék kizárólag monogám kapcsolatot keres.

Jó kérdés, utóbbi elvárás mennyire találkozik a realitással. Egy korábbi tanulmány ugyanis kimutatta: a legalább öt éve párkapcsolatban élő meleg párok kétharmada az ágyban rendszeres időközönként nyit harmadik fél irányába. Hogy ki keres monogám párkapcsolatot, az a 18-39 éves korosztályban elég arányosan oszlik szét: a 25 évnél fiatalabbak 89 százaléka, a 26 és 30 év közöttiek 93 százaléka, a 31 évnél idősebbek 92 százaléka.

Mind a monogám, mind a nyitott párkapcsolatban élők túlnyomó többségéről elmondható, hogy boldogak, elégedettek magánéletük jelenlegi állásával és bizakodóan tekintenek a következő 5 év elé: a monogám kapcsolatban élők 98 százaléka, a nyitott kapcsolatban élők 91 százaléka osztozott ezen az érzésen.

Érdemes mindezzel összevetni egy 2016-os tanulmányt, amely azt állítja, hogy azok a meleg párok, akik nyitott kapcsolatban élnek, sokkal szorosabb köteléket alakítanak ki egymással, mint akik monogámiát választották.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin