Hírek

A Momentum videóban hív mindenkit a Pride-ra

Közleményben és videófelhívásban is jelezte a Momentum Mozgalom, hogy nem magánemberekként, hanem politikai közösségként vesznek részt az idei budapesti Pride-on. Azt írják: “ez közösségünkben nem kérdés, nem is vita tárgya. A 21. században élünk, 2017-et írunk. A közösségünk tagjai abban nőttek fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem liberális vagy konzervatív téma, nem is jobb vagy baloldali”.

De még csak generációs dolognak sem tartják, hiszen “még a 80 éves Ferenc pápa is jobban érti ezt, mint egyes politikusaink”.

Fekete-Győr András pártelnök a videóban elmondja: “Orbán Viktor szerint, ha valaki egyedül neveli a gyerekét, az nem család. Ha valaki özvegy, vagy elvált, az nem család. Ha valaki együtt él a párjával egy háztartásban, de nem lehet gyereke vagy nem akar, az nem család. Ha valaki azonos nemű párjával él le egy életet, az nem család”.

 

Momentum: Gyere velünk a Pride-ra!

Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Szerintünk ez nem liberális vagy konzervatív téma, nem is jobb- vagy baloldali. Egyetértesz? Gyere el velünk a Pride-ra!

Közzétette: Momentum Mozgalom – 2017. június 24.

 

(hvg.hu)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb