HírekPlay Safe

Mit kell tudnod a HIV-szűrésről?

Milyen formái vannak? Miért kell elmenni? Mi van ha pozitív az eredmény? Tudd meg két szakértőtől!

Napjainkban Magyarországon leginkább a rizikócsoport tagjai – férfiak, akik férfiakkal szexelnek, prostituáltak, droghasználól – járnak el HIV-szűrésre, holott mindenki veszélyeztetett. A HIV nem válogat.

A HIV-szűrésnek ma már megannyi formája van. Így mindenkinek lehetősége van arra, hogy ismerje státuszát. És valaki minél előbb ismeri státuszát, annál gyorsabban kaphatja meg a szükséges kezelést és annál kevesebb esélye lesz arra, hogy továbbadja a vírust.

Ezért fontos, hogy mindenki járjon HIV-szűrésre.

De mik ezek a lehetőségek? Hogyan végezhető el ma egy HIV-teszt? Mi történik, ha pozitív az eredmény? 

Nézzétek meg a HIVszűrés.hu rövid videóját dr. Szlávik Jánossal és dr. Ujhelyi Eszterrel és tudjátok meg két percben, hogy mit kell tudnotok a HIV szűrésről!

Mit kell tudnod a HIV szűrésről? – dr. Szlávik János és dr. Ujhelyi Eszter

Tekintsd meg Dr. Szlávik János, Infektológiai Osztály osztályvezető főorvos és Dr. Ujhelyi Eszter, Molekuláris Biológiai Laboratórium laborvezető (Szent László kórház) előadását a HIV szűrés fontosságáról és lehetőségeiről. Ez a GlaxoSmithKline Kft. Youtube csatornája Bővebb információ: www.gsk.hu Nemkívánt esemény (mellékhatás) jelentése A GSK a törvényi előírásoknak megfelelően folyamatosan ellenőrzi valamennyi gyógyszerének biztonságosságát úgy a klinikai vizsgálatok során, mint a már forgalomba hozott termékek alkalmazása esetén.

FRA EU post inject banner
Previous post

Véget érhet Az Ellen DeGeneres Show

Next post

Megtámadtak egy békés LMBTQ felvonulást egy kenyai menekülttáborban