Play Safe

Mit kell tudnod a HIV-fertőzésről?

Hány HIV-fertőzött van ma a világon? Hány Magyarországon? És mikor beszélünk AIDS-ről?

A világon ma valahol csökkenőben van a HIV-fertőzöttek száma, valahol viszont ismét növekszik. Magyarországon sok ember nem tudja magáról, hogy fertőzött, ezek között vannak friss ferőtzöttek és vannak olyanok is, akik évek óta HIV+-ok, és mivel nem részesülnek terápiában, tovább is adják a vírust és eljutnak az AIDS-stádiumba is, amibe már bele is halhatnak.

De mik a pontos adatok? Hány fertőzött van a világon és hány Magyarországon? Hányan nem tudhatnak róla, hogy HIV-pozitívak, mivel nem mentek el szűrésre? És mit jelent az AIDS-stádium?

Tudd meg dr. Ujhelyi Esztertől és dr. Szlávik Jánostól a HIVszűrés.hu videójából.

Mit kell tudnod a HIV-fertőzésről? – dr. Szlávik János és dr. Ujhelyi Eszter

Dr. Szlávik János, Infektológiai Osztály osztályvezető főorvos és Dr. Ujhelyi Eszter, Molekuláris Biológiai Laboratórium laborvezető (Szent László kórház) előadása a HIV-fertőzésről. Ez a GlaxoSmithKline Kft. Youtube csatornája Bővebb információ: www.gsk.hu Nemkívánt esemény (mellékhatás) jelentése A GSK a törvényi előírásoknak megfelelően folyamatosan ellenőrzi valamennyi gyógyszerének biztonságosságát úgy a klinikai vizsgálatok során, mint a már forgalomba hozott termékek alkalmazása esetén.

FRA EU post inject banner
Previous post

Nyálcsorgató – 10 csupasz mellkasú férfi szépség

Next post

Ők ezért mentek el szűrésre