Hírek

Miriam Margolyes: A szüleim megeskettek a Bibliára, hogy nem leszek leszbikus

A Harry Potter filmek Bimba professzoraként ismert színésznő a napokban az Audioboomnak beszélt arról, milyen volt coming outolni a ’60-as években.

Miriam Margolyes elmondta, hogy bár az apja felvilágosult orvos volt, elítélte a rasszizmust, a homoszexualitással nem tudott megbékélni. “A szüleim egyszerre sajnálták és nevették ki a melegeket. Nem volt elképzelésük arról, hogy az embernek engedni kell, az legyen, aki” – mondta a színésznő. 27 éves koráig nem is vallotta be leszbikusságát szüleinek. Először édesanyjának mondta el, aki teljesen felháborodott és undorodott tőle. Elmondta az édesapjának, akivel mindent megbeszéltek. Majd megeskették a Bibliára, hogy soha többé nem fog nővel együtt hálni.

Miriam-Margolyes

“A különös a dologban az, hogy én örömmel és élvezettel fogadtam el leszbikusságomat, ugyanúgy, mint minden mást az életemben. Nem gond ez nekem. Tökéletesen boldog vagyok. Azt szeretném, hogy mindenki tökéletesen boldog legyen.”

A színésznő mesélt szerelméről is. “Több mint 50 éve vagyunk együtt Heather Sutherlanddel, nagyon boldogok vagyunk és még mindig lelünk örömet egymásban. Egyedül attól félek, hogy ő előbb hal meg, mint én. Vagy én megyek el előbb. És valamelyik meg fog történni, hacsak nem kötünk öngyilkossági paktumot. De szerintem ő nem menne bele” – viccelt.

http://audioboom.com/boos/4161571-miriam-margoyles-my-parents-were-utterly-appalled-that-i-m-gay

A Harry Potter-sorozat színészei közül nem ő az első, aki nyíltan beszélt a homoszexualitásról. A Luna Lovegoodot megformáló Evanna Lynch a Facebookon küldte el melegebb éghajlatra homofób követőit.

hirdetés

No Comment

Leave a reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Previous post

Whitney Houston biszexuális volt

Next post

Salamon király szorong - interjú Hernádi Judittal és Jordán Tamással