Hírek

Minden ötödik kínai egyetemista nem érzi magát heterónak

Átfogó kutatás térképezte fel a kínai egyetemisták szexuális orientációját. 1,764 egyetem 54,580 hallgatóját kérdezték és az eredmény a külvilág számára is meglepő számokkal szolgál.

A megkérdezetteknek ugyanis több, mint 15% tartja magát egyértelműen az LMBTQ-közösséghez tartozónak: 8.92% biszexuális, 4.58% meleg, 0.6% aszexuális, 0.94% egyéb szexualitású. 77.28% heteroszexuálisként határozza meg magát és további 6.46% nem tudott dönteni.

 

Egyetemisták a Shanghai Pride-on

 

A kutatás megállapítása szerint a számok egyértelműen bizonyítják, hogy az LMBTQ-emberek és az LMBTQ-identitás megítélétése folyamatosan javul a világ legnépesebb országában. Ennek is köszönhető, hogy a fiatalabb generációk tagjai közül egyre többen merik felvállalni valódi önmagukat.

De állami szinten is tapasztalni lassú változást: idén januárban a törvényhozási feladatokat ellátó Országos Népi Gyűlés hivatalosan is befogadta azokat a petíciókat, amelyek az egyenlő házasság legalizálását kérik.

A jogalkotási ügyekkel foglalkozó bizottság szóvivője, Jüe Csung-min egy sajtótájékoztatón vette át a petíciókat. Elmondása szerint a bizottság több mint 230 ezer üzenetet kapott, amelyben az emberek arra kérik a törvényhozást, hogy az azonos neműek házasságát ismerjék el az országban

Kínában 1997-ben megszüntették a homoszexualitás büntethetőségét, de a téma a mai napig tabu maradt az ország több részén is. 2019 novemberében emberi jogi csoportok számoltak be arról, hogy az LMBTQ-közösség tagjait átnevelőterápiákra kényszerítik, és legalább kilencvenhat kórházban, valamint engedély nélküli egészségügyi központban van lehetőség az ilyen „kezelésekre”.

 

Kína váratlanul elindult az egyenlő házasság felé vezető úton

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb