Hírek

Minden negyedik hajléktalan fiatal meleg és leszbikus

Átfogó kutatásra vállalkozott az Albert Kennedy Trust, amely a 16-25 év közötti hajléktalan meleg és leszbikus fiatalok nagy-britanniai helyzetét vizsgálta. A harminchat kérdésből álló ívet összesen 473-an töltötték ki Angliában, Skóciában és Waleszben.

lgbt_youth_homeless

Bár az eredményül kapott számok várhatóak voltak, mégis meglepték a kutatókat. Eszerint a brit hajléktalan fiatalok 24 százaléka meleg és leszbikus, tehát az azonos nemhez vonzódóak nagyobb eséllyel kerülnek az utcára, mint heteroszexuális társaik.

Az ok sajnos 69 százalékuknál, tehát több, mint kétharmaduknál ugyanaz: miután családjuk tisztába került azzal, hogy gyermekek homoszexuális, előbb vagy utóbb el kellett hagyniuk a házat, amelyre addig otthonukként tekintettek és sokuknak nem volt más választása, mint az utcán keresni a boldogulást.

shutterstock_2922224-640x437

Az utcára került meleg és leszbikus hajléktalan fiatalok 69 százalékának kellett elviselnie mentális, érzelmi, sőt, szexuális zaklatást, mielőtt végleg az utcára került és 62 százalékuk fizikai agressziónak is ki volt téve.

Korábban a New York központú Urban Institute már felfedte, amit az Albert Kennedy Trust most megerősített: az utcára került fiatalok jelentős része hajlandó akár szexuális szolgáltatást is nyújtani idegeneknek némi pénzért, élelemért cserébe.

Bár léteznek hajléktalanszállók fiatalok részére, az ezek fenntartására nyújtott állami támogatás 2009 óta mélyponton van, egyszerűen nincs elég férőhely.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb