Kultúra

Minden korábbinál színesebb programokkal vár az idei Humen Fesztivál!

Sorozatban harmadik alkalommal kerül megrendezésre idén ősszel az LMBTQ filmhét. Az idei év azonban össze sem lesz hasonlítható a korábbiakkal. Elérkezettnek láttuk ugyanis az időt, hogy most szeptemberben a filmfesztivál tapasztalataiból építve a mozin túl más művészeti ágak felé is nyissunk. Így mostmár a Humen Fesztivál keretében  olyan izgalmas eseménysorozat várja nézőit, amely méltán érdemli ki az összművészeti jelzőt: a fesztivál időszaka alatt nemcsak filmes, hanem színházi, kortárs tánc és képzőművészeti programokon, valamint kerekasztal-beszélgetéseken is résztvehet a nagyközönség.

Bemelegítésként nézd meg rövid videónkat a Humen Fesztiválról!

 

 

Hogy mi mindent kínálunk? Vetítünk hat friss, külföldi filmfesztiválokat megjárt LMBTQ filmet (magyar felirattal!), és hozzájuk kapcsolódóan szervezünk két kerekasztal-beszélgetést is. A korábbi gyakorlattal ellentétben 2018-ban már minden este a Művész mozi legnagyobb terme ad otthont a vetítéseknek, így teremtve lehetőséget arra, hogy még több látogató találkozhasson az aktuális alkotásokkal.

A programban megtalálható továbbá két színházi darab is olyan előadók tolmácsolásában, mint Ullmann Mónika, Józan László (szerepeiről ebben az interjúban mesélt magazinunknak), Nagy Dániel Viktor (a Leszámolás velem című monodrámában nyújtott alakításáról itt beszélgettünk a színésszel), míg a Trafóban két estén át is a tánc nemzetközi élvonalába sorolható alkotók várják az érdeklődőket, az Ari Kupsus Galériában pedig az emberi testnek szentelt kiállítás tekinthető meg (a finn galériás lenyűgözően kalandos életéről szóló portrénról itt olvashatsz).

Humen Fesztivál

Időpont: 2018. szeptember 12-16.

Helyszínek: Művész mozi, Rózsavölgyi Szalon, Jurányi Inkubátorház, Trafó, Ari Kupsus Galéria

További részletek hamarosan!

 

Previous post

Elektronikus rezgések a Balaton partján – B My Lake Festival

Next post

Közösülés után feldarabolta szeretőjét az indiai férfi