Kultúra

Mi baja a sportnak a melegekkel?

Akárcsak a tavalyi Humen Fesztiválon, úgy az idein is több film vetítése előtt rövid kerekasztal beszélgetést szervezünk az adott film témájához kapcsolódóan. A Mario előtt egy nagyon aktuális téma, a sport és homoszexualitás kapcsolata lesz terítéken.

A Mario című svájci romantikus dráma előtti beszélgetést a Humen Magazin szerkesztője, Waliduda Dániel vezeti majd. A film főszereplője, Mario profi focistaként képzeli el az életét, és mindent meg is tesz céljáért. Terve azonban veszélybe kerül, amikor szerelmes lesz új csapattársába.

A beszélgetés vendégei lesznek Sipka Dávid nyíltan meleg testépítő és influencer, Várhelyi Enikő, a QLIT és Atlasz Sportegyesület szervezésében megvalósuló asztalitenisz edzések szervezője, labdarúgó és Török Benjamin ultrafutó, aki az idei Gay Games nemzetközi LMBTQ sporteseményen ezüstérmet szerzett a férfi maratoni futásban.

 

Waliduda Dániel és Várhelyi Enikő

 

Török Benjamin és Sipka Dávid

 

Vajon látnak-e az érintettek biztató jeleket? Milyen előítéletekkel és akadályokkal kell megküzdenie egy sportolónak? Mennyivel nehezebb Magyarországon felvállalni? Többek között ezekre a kérdésekre is választ keresünk majd meghívott vendégeinkkel.

Mario

2018. 09. 15. 18:00  

Művész Mozi

Jegyedet ide kattintva vásárolhatod meg!

További infók a filmről itt!

 

 

Bővebb leírás a filmről:

“Mario profi focistaként képzeli el az életét, és mindent meg is tesz céljáért. Terve azonban veszélybe kerül, amikor megérkezik csapatába a német Leon. Mario életében először szerelmes lesz, méghozzá épp új csapattársába, és érzései viszonzásra találnak. A többi játékos megsejt valamit a titkolt szerelemből, és elindul a pletyka, ami tönkreteheti Mario karrierjét. Ő azonban semmi áron nem akarja Leont elveszíteni, ezért döntenie kell.”

A másik beszélgetés a holnap este vetített Súlyos színek előtt kerül majd megszervezésre. További információ cikkünkben!

A pornóról fogunk beszélni a Humen Fesztiválon

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb