Kultúra

Meztelen hírességek a prosztatarák ellen

Énekes, sportoló, drag queen és valósgáshow-szereplő pózol a Gay Times magazine 2016. januári címlapján, hogy felhívják a figyelmet a rákszűrés fontosságára. 

Mans-social_640x345_acf_cropped

Négyféle címlappal kedveskedik az újévre a több, mint 30 éve fennálló brit meleg magazin. A következő szám borítóján többek között Måns Zelmerlöw, a 2015-ös Eurovíziós dalfesztivál győztese dobta le magáról a ruhát.

CWgCmtSWoAAhUEY

Az énekes a közelmúltban azzal került be a hírekbe, hogy egy 2014-es tévészereplése alkalmával homofób kijelentéseket tett, melyek szerint, ha egy férfi egy másik férfira vágyik, az nem olyan természetes dolog. Azóta bocsánatot kért botlásáért, és több LMBT-szervezettel is együtt dolgozott.

CWgCmupWUAAwl7V

Rajta kívül Austin Armacostot, a brit Celebrity Big Brother egyik szereplőjét, valamint a RuPaul’s Drag Race nevű műsor egyik versenyzőjét, Adore Delanót, illetve a nemrégiben coming outoló Sam Stanley rögbijátékost kérte fel a magazin a fotózásra.

A prosztatarák az Egyesült Királyságban minden nyolcadik férfit érint, és hazánkban is komoly veszélyforrás, különösen az 50 év felettiek körében. Magyarországon prosztatamegnagyobbodás tüneteivel évente körülbelül 400 ezer férfi szorul kezelésre – ebből a számból is látszik, hogy mennyire sokakat értint a probléma. Ezért is fontos idejében elkapni, hogy mielőbb orvosolni lehessen és ne alakuljon ki daganat.

CWgCmvcXAAAZ-G4

 

CWgCmxqXIAAN7RH-2

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb