Hírek

Mexikóváros betiltotta az átnevelő terápiákat

Jelentős győzelem született az agglomerációival együtt 21 millió lakosú Mexikóvárosban: a metropolis döntéshozó testülete a koronavírus járvány miatt virtuális szavazás keretében döntött az úgynevezett átnevelő terápiák betiltásáról – a tervezetet a képviselők túlnyomó többsége támogatta.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-embereket heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra – különösen a kiskorúaknak szántak, ahol szülői nyomásra történik zajlik -, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

Mexikóban Mexikóváros az első régió, amely ilyen szabályozást hozott – az elmúlt években többek között Málta, Brazília, Albánia, Németország, Ecuador és az Amerikai Egyesült Államok több tucat állama előzte meg hasonló szankcionálással. Az Instagram és a Facebook pedig egy nemrég hozott döntésével betiltotta a terápiák reklámozását

 

Mexico Pride 2018

 

Aki mostantól Mexikóváros területén átnevelő terápia szolgáltatást nyújt, öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünthető – a büntetés tartama magasabb, amennyiben a terápia fiatalkorúaknak szól.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb