Nagyvilág

Mexikó minden államában házasodhatnak az azonos nemű párok

Mexikó

 

Mexikó most már teljes területén elfogadja az azonos neműek házasodási jogát, szerdán ugyanis az utolsó szövetségi tagállam, Tamaulipas is jóváhagyta a törvényt – írja az Aljazeera. Így immáron mind a 32 szövetségi államban legális az azonos nemű párok házassága.

Enrique Torre Molina aktivista szerint ez egy történelmi pillanat, amire régóta várt az LMBTQ-közösség. “Ma a családjainkkal együtt láthatóbbak, egyenlőbbek vagyunk, és egy olyan ország lettünk, ahol több az igazságosság” – nyilatkozta.

Arturo Zaldívar, a legfelsőbb bíróság elnöke Twitteren üdvözölte a kongresszus döntését: “Az egész ország hatalmas szivárványként ragyog. Éljen minden ember méltósága és jogai! A szerelem az szerelem.” A tweethez az #EgyenlőHázasság hashtaget mellékelte

 

 

A legfelsőbb bíróság már 2015-ben kimondta, hogy alkotmányellenes az azonos nemű párok házasságát megtiltani, ám a tagállamoknak évekig tartott átformálni a törvényhozásukat. Mexikóváros volt egyébként az első terület az országban, ahol engedélyezték, még 2009-ben. Nemrég Mexikó-szerte betiltották az átnevelő-terápiákat, ami szintén fontos lépés volt az LMBTQ-jogok terén.

Közép-Amerika legtöbb országában nem házasodhatnak az azonos nemű párok.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb