Kultúra

Mesekönyv jelent meg a parasztfiú és a herceg szerelméről

Formabontó mesekönyv jelent meg az angol nyelvű könyvpiacon Az ígéret földje címmel Adam Reynolds és Chaz Harris tollából. A történet ötvözi a klasszikus mesékből már jól ismert, hagyományos karaktereket és történetszálakat, de a szerelem ezúttal nem egy lány és egy fiú, hanem két fiú között szövődik. A parasztfiú és a herceg találkozásuk után először csak barátokká válnak, majd rájönnek, amit éreznek, több, mint puszta barátság.

A rajzfilmek és mesék, amelyeket gyermekként nézünk és olvasunk, meghatározzák, hogyan állunk a körülöttünk lévő világhozz. De ami még fontosabb, befolyásolják a saját magunkról alkotott képet. Ha nem tudod beleképzelni magad a történetbe, akkor nem tudod elhelyezni magad a világban sem. Úgy gondolom ez a fajta láthatatlanság okozza az LMBT-emberek másság és kirekesztettség érzetét” – nyilatkozta a Huffington Postnak Harris. „Ha mi is lehetünk hősök a mesében, sokkal pozitívabb kép alakul ki rólunk a világban.

A mesekönyvet, amely egy olyan királyságról szól, ahol mindenki egyenlő, függetlenül a bőrszínétől, vagy attól, kit szeret és egy parasztfiú is beleszerethet egy hercegbe, az írók a Pulse éjszakai klub 49 halálos áldozatának dedikálták.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin