Gasztronómia

Mert a jó dolgok nem csak Pesten történnek – Isteni steakek a Spíler Budából

Pár hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Gozsdu udvarban található Spíler Original és Spíler Sanghai legfiatalabb testvére, a Spíler Buda, így az andalúziai, Spíler Beach Club névre hallgató mediterrán tesóval együtt már négy Spíler található az öreg kontinensen.

Tudom, hogy a Gozsdu udvart sokan nem szeretik, mert nagyon zsúfolt a sok turistától –  én viszont azon kevesek közé tartozom, akik szeretnek ott sétálni vagy vacsorázni. Valahogy mindig úgy érzem ott magam, mintha nem is Magyarországon lennék. Napközben pedig még többet járok arra, mert az edzőtermem is ott található.

A Spíler Buda pedig tökéletes abban az esetben, ha szeretnénk egy kicsit kiszakadni a belvárosi nyüzsgésből,  és inkább a budai helyvidék lazaságára és zöldellő lankáira vágynánk a városi dzsungel helyett. Az étterem a MOM Parkban található, így az ebédet vagy a vacsorát egy shoppingolással is kiegészíthetjük, de ha ezt inkább kihagynánk, akkor jó hírünk van, hiszen a bejárat a bevásárlóközponton kívül található, így nem fogsz kísértésbe esni az üzletek között sétálgatva.

 

 

Rock ’n’ roll a dzsungelben

Ha étteremről van szó, akkor két típusú hely jöhet szóba nálam: az egyik a világos és tágas, a másik pedig a sötét színekkel bíró, de kifejezetten elegáns megjelenésű helyek. Számomra mindkettőnek megvan a maga varázsa, és mondhatjuk azt, hogy a funkciója is.

A Spíler Buda mindkettőt egyesíti. Az óriási ablakokon át rengeteg természetes fény érkezik az étterembe, az óriási piros bárpult, a piros oszlopok, az aranylemezek és gitárok a falakon, no meg a Marshall hangszórók pedig rockos bujaságot kölcsönöznek a helynek. A tér közepén és a teraszon pedig igazi dzsungelhangulat uralkodik. Itt megvan tehát minden, ami egy kifinomult étkezéshez szükséges, és a Spíler Budában szerencsére attól sem kell tartani, hogy például egy maláj tigris (netán egy rocksztár) ugrik a nyakunkba ebéd közben.

 

 

Kézműves hamburgertől a legjobb steakekig

Az étlap legalább olyan izgalmas, mint maga az étterem. A kínálatban megtalálhatók az igazi Spíler klasszikusok, mint a burgerek vagy a rusztikus pizzák. De akinek éppen magyar ételre fájna a fogja, természetesen fogyaszthat gulyást, csirkepaprikást vagy töltött paprikát is. Utóbbi mondjuk elég kevés étterem kínálatában fordul elő, tehát ha éppen hazaira vágytok, akkor szerintem emellett tegyétek le a voksotokat. (Mivel ez számomra gyerekkori étel, ezért én szokatlan ízesítéssel eszem, amit nem is merek ide leírni, mert gasztronómiai gyilokpornót követnék el ezzel.)

Amit viszont nem hagyhattam, vagyis nem hagyhattunk ki randipartneremmel a Spíler Budában, azok a steakek. A steak-lapon található ételek közül már választani sem volt egyszerű – végül a spanyol Iberico Beef Rib Eye steakre és az ausztrál Jack’s Creek Rib Eye Angus-ra esett a választásunk. Minden steak rusztikus burgonyával, fűszervajjal, és a választható háromféle szósz egyikével érkezik.

 

 

A steakek elkészítése ugyan egyszerűnek tűnik, de elrontani is pont ennyire könnyű, így mindig többször meg szoktam gondolni, hogy mit rendelek. A Spíler azért garancia számomra, mert nem nyúlhatok mellé, és abszolút nem is csalódtunk, mert egy tökéletesre sült, puha és szaftos steak került a tányérunkra. Mivel mindketten édesszájúak vagyunk, egyszerűen kötelező volt a Spíler somlóival megkoronázni az élvezeteket.

A Spíler Buda nemcsak fantasztikus steakekkel, hanem újvilági borválasztékkkal is büszkélkedhet, amelyben Budapesten egyedülálló tételekkel találkozhatunk Dél-Afrika, Kalifornia, Ausztrália vagy éppen Argentína borvidékeiről. Egy hamisítatlan ausztrál Shiraz pedig kitűnő választás egy jó steak mellé.

A Spíler család legfiatalabb tagja is legalább olyan jól vizsgázott nálam, mint a többiek a Gozsdu udvarban – most már csak a marbellai bár maradt ki a sorból. De legkésőbb jövő tavasszal vagy kora nyáron biztosan ellátogatok Andalúziába, s akkor utamba ejtem a Spíler Beach Clubot is. Addig pedig egy újabb rock ’n’ roll dzsungeltúra vár rám a Spíler Budában, vagy éppen egy Tokio Sex a Spíler Shanghai-ban.

Erdei Zsolt

Spíler Buda

1123 Budapest, Alkotás u. 53. (MOM Park – Alkotás és Csörsz utca sarok)

Tel: +36 1 800 9218

E-mail: hello@spilerbuda.hu

Nyitva tartás:

H-Sze 11:30–22:30

Cs-Szo 11:30–23:30

V 11:30–22:00

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb