Hírek

A mérgezett magyar kapcsolatok ellen küzdve készítette el legújabb videóját a Magyar Telekom

Egy tavaly ősszel publikált kutatás szerint a magyarok mindössze 57 százaléka látna szívesen szomszédjaként zsidó embert, kevesebb mint felüknek, 47 százalékuknak nem lenne probléma, ha a mellettük lévő lakásban homoszexuális élne és alig harmaduk (32 százalék) tudna jó érzéssel roma ember szomszédságában élni. Sokan vannak, akik a sajátjuktól eltérő életmódot követőkre is bizalmatlanul tekintenek.

Mindebből könnyen leszűrhető, hogy elszomorítóan intoleránsak a magyarok, ha a kisebbségekről, egyes vallási csoportokról, népcsoportokról van szó. A cég a vizes vb alkalmából egy olyan társadalmi kísérletet valósított meg, amelynek során különböző, egymás iránt bizalmatlan embereket kértek fel egy közös sportteljesítményre, miközben átlépnek saját korlátaikon.

Miért döntöttek a kísérlet mellett? “Azt látjuk, hogy a mérgezett kapcsolatok, az el nem fogadás mögött az áll, hogy nem értjük egymást, sémák alapján ítélünk. Ezen segít a kommunikáció. Az ország piacvezető telekommunikációs vállalatának ezért feladata és felelőssége, hogy a feloldó beszélgetéseket, közeledéseket segítse. Van, hogy a termékei és szolgáltatásai által, és van, hogy a kommunikációja által” – nyilatkozta a Humen Online-nak Juhász Péter Tibor, a Magyar Telekom lakossági kommunikációs osztályvezetője. A film szereplői a mindannyiuknak komoly kihívást jelentő toronyugrással próbálkoztak, közösen.

Több olyan aktivitásunk is van, aminek az a célja, hogy az embereket közelebb hozza egymáshoz” – a figyelemfelkeltő videó volt az egyik. “Magyarországon sok olyan terület van, ami megosztja a társadalmat. Olyan témákat kerestünk, amelyek sokakat érintenek, és valódi feszültséget hordoznak. Közvetlen politikai témát ugyanakkor nem akartunk behozni.

A teljes videó ide kattintva tekinthető meg:

Previous post

Hamburg - Ahol a régi és az új találkozik

Next post

Szivárványos horogkeresztet rakatna termékeire egy új divatmárka