Hírek

“Mentális zavaruk” miatt nem szolgálhatnak melegek az indonéz légierőnél

Sikerült a nemzetközi figyelem középpontjába kerülnie az indonéz légierőnek, miután egy Twitter-bejegyzésük azt ecsetelte, hogy a náluk szolgáló katonák el vannak tiltva bizonyos erkölcstelen magatartások gyakorlásától. Az egyik felhasználó kérdésében külön rákérdezett, hogy ez az LMBT-közösséggel kapcsolatban mit is jelent?

A válasz pedig az volt, hogy “a mentális egészségre vonatkozó teszt a felvételi eljárás része. Az LMBT-közösség tagjainak mentális rendellenességük van. Ha olyan sok egészséges jelentkező van, miért válogatnánk a betegek közül?

Talán mondanunk se kell, hogy a válasz valóságok kommentcunamit indított be a poszt alatt, amit aztán a légierő Twitter-fiókja tovább hergelt: “Ez egy érzékeny téma, de a légierőnek határozottnak kell lennie. A katonáknak fizikailag és mentálisan is egészségesnek kell lenniük… Az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat pedig bűn, nem igaz? Sajnáljuk, de az állatok sem tévesztenek célt, amikor közösülni akarnak.

Bár az indonéz jogrendszer nem bünteti a szexuális kisebbségeket, sajnos az utóbbi években számos példa volt rá, hogy mégis megsértették azok alapvető emberi jogát – akár a nyilvános megszégyenítés eszközével is. Az erről szóló cikkeink itt tekinthetőek át.

Previous post

Valletta 2018 - Merülj el Málta kultúrájában!

Next post

Nyálcsorgató - A brazil kockahas