KultúraSziget2017

Menny és pokol között – Varieté a Magic Mirrorban

Vitán felül áll, hogy a Sziget Fesztivál egyik legszebb rendezvényhelyszíne a Magic Mirror. A cirkuszi sátrakat idéző helyszín esténként 23 órától kínálja talán legnépszerűbb programját, a varietéműsort. Ennek során idén a világhírű ausztrál produkció, a LIMBO ejti ámulatba a látogatókat. A Scott Maidment által rendezett show már szinte minden nagyobb világvárosban megfordult, New York, London és Melbourne után végre a Szigeten is látható lesz. Szexi és provokatív előadásban egyesülnek az őrült ritmusok, a hajmeresztő trükkök, a kabaré, a cirkusz és az akrobatika. Kidolgozott felsőtestek, élőzene, tüzes pillantások, bilincsek és láncok – a LIMBO-ban megvan minden, ami egy feledhetetlen Magic Mirror-show-hoz kell. Scott Maidment rendező most beavatja a Humen olvasóit, mire is készülhetünk augusztus közepén.

 

 

„A legnagyobb parti menny és pokol között” – ezzel a szlogennel hirdetitek a show-t. Mit értetek ez alatt?

A LIMBO a kabaré, az élőzene, a cirkusz és az akrobatika közös szerelemgyereke. A pokolbeli, a mennybeli és a kettő közötti létről szól. Felrepülünk a magasba és alámerülünk a mélybe a műsor során.

Hogyan fér meg ennyi művészeti ág egyetlen műsorban?

A társulatunk tagjai nagyon sokféle tulajdonságokkal rendelkeznek. Lehet, hogy az egyik percben táncolnak, de a következő pillanatban már tűzzel zsonglőrködnek vagy kardot nyelnek. Olyan sűrű a produkció, hogy ha csak egy pillanatra is becsukja a szemét a néző, biztosan lemarad valamiről.

Mit gondolsz: van különbség aközött, hogyan partiznak az emberek Európában és Ausztráliában?

Tavaly egyszer már jártam a Sziget Fesztiválon. Eldobtam az agyamat attól, amit ott éltem át. Az egyik legizgalmasabb esemény a világon, örülök, hogy ennek idén a mi társulatunk is a részese lehet. Különösen várjuk, hogy az LMBTQ közönség előtt léphetünk fel.

A hírek szerint Madonna kétszer is látta az előadást, ezzel a ténnyel szívesen büszkélkedtek. Elmondanád a történetét?

Korábban megtekintette az egyik előző show-nkat, a Cantinát. Aztán eljött megnézni a LIMBO-t is, ami annyira tetszett neki, hogy következő héten ismét beült rá. Szerencsém volt dolgozni vele a legutóbbi turnéján, és egy születésnapi partiját is én rendeztem meg. Ő a szórakoztatóipar egyik legkeményebben dogozó előadója.

 

 

Világszerte rengeteg fesztivált megjártatok már a LIMBO-val, a Sziget előtti hetekben Amszterdamban, valamint a Montreali Cirkuszfesztiválon léptek fel vele.

Ausztráliában az Adelaide Fringe fesztiválra készült a produkciónk 2015-ben, azóta valóban bejártuk vele a bolygót, immár 700 előadáson vagyunk túl – és végre idén nyáron eljutunk vele Budapestre is. Az biztos, hogy mozgalmas időszak ez számunkra, az elmúlt két és fél évben folyamatosan úton vagyok, és azóta tíz napnál többet egyhuzamban sehol sem tudtam eltölteni.

A Szigeten az LMBTQ sátorban fogtok fellépni. Mit jelent nektek ez a különleges helyszín? Mit gondoltok, miért vonzódnak ennyire a melegek az éjszakai élet csillogásához?

Saját magunk ünneplése áll a műsor középpontjában: az előadók különböző személyisége és annak megmutatása, milyen sokfélék vagyunk. Azt szeretnénk, hogy mind a fellépők, mind a közönség önmaga lehessen a show alatt. A LIMBO-ban egyszerre egyedi és egyenlő mindenki. Szexi és érzéki a produkciónk.

 

Csicsely Zoltán

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb